VANLI OLMAK AVANTAJDIR

24

Kasım

VANLI OLMAK AVANTAJDIR

Van Dostluk Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve Wilco Group Genel Müdürü Vanlı Mehmet Avcı, Vanlı işadamı İshak Sevimli ile birlikte gazetemizi ziyaret ederek, yazı işleri müdürümüz İkram Kali ile görüştü.

"Vanlılık ismini yıpratmaya çalışıyorlar"

Van isminin bazı kesimler tarafından bilerek veya bilmeyerek yıpratılmaya çalışıldığını ifade eden Avcı, "Vanlı kimliğimizle her yerde sevgiyle ve saygıyla karşılık buluyoruz. Vanlı olmak avantajdır. Dünyanın doğusu her zaman geri kalmış, maalesef Türkiye'nin doğusu da negatif yönde. Ama Van tarihsel birikimiyle entelektüel yapısıyla batı illerimizle hızlı şekilde entegre olabiliyor. Hem Doğu kültürünü, hem de Batı kültürünü içinde barındıran, daha ziyade batıyla iç içe yaşayabilen bir görüntü vermiştir. Vanlılık geçmişten bu yana çok ciddi şekilde ön plana çıkıyor. Vanlıların her zaman toplumda karşılığı olmuştur. Fakat bazı kesimler Vanlılık kimliğini bilerek veya bilmeyerek yıpratmaya çalışıyor" dedi.

"Ulusal ve uluslararası markalarla çalışıyoruz"

Wilco Group olarak çok önemli firmalarla çalıştıklarını belirten Avcı, "İş hayatında güven en önemli unsurdur. Güvenle ticaret olur, güvenle sürdürülür. Her ne kadar sizin başarınız, markanız, çalışmalarınız, bekraunntunuz ve organizasyon yapınız iyi olsa da güven ortamı oluşmadığı zaman uzun süreli ticaret yapamazsınız. Bizim hikayemiz 1991 yılında Van'da başlıyor. Hikayemiz Van olduğu için negatif ve pozitif yönden algı oluşuyor. Çünkü her şey batıdan doğuya gelirken, biz doğudan batıya birikim ve tecrübemizi götürerek, Van merkezli bir yapıyı oluşturduk. Bundan dolayı Vanlılık bizim ticaretimizle ilgili olarak da güzel bir algı oluşturdu. Aynı zamanda birçok Vanlı bu isimden faydalanıyor. Biz Vanlılık kimliği ve ruhunu daha iyi noktalara taşıyacağız. Vanlılık kimliği açık çek gibidir. Ziraat Bankasıyla yaklaşık 6 buçuk yıldır çalışıyoruz. Koç Holding, Karsan, Mercedes Benz gibi ulusal ve uluslararası markalarla çalışıyoruz. En son Deniz Bank 10 yıldır çalıştığı şirketi bir anda değiştirerek, Wilco Group ile çalışmaya karar verdi. Türkiye geneli 81 ilde 4 bin çalışanımızla böyle bir hizmete başladık. Vanlı hemşehrilerimiz biraz daha kendi ismine yakışan doğru aktiviteler yapması gerekiyor" diye konuştu.

"Van dışında kurulan STK'larda yapılanma sorunu var"

Van dışında kurulan ancak amacının dışında hareket eden STK'ların başarılı olamayacağını söyleyen Avcı, "STK'lar kuruluş amacının dışında hizmet ediyorsa verimli olamaz. Vakıf dernekleri isimlendirip kuruluşunu yaptıktan sonra yönetim kurulunu belirliyorsunuz. Daha sonraki süreçte amacına uygun hareket etmediğiniz için etkili olamıyorsunuz. Bizim en büyük yaramız STK'ların yapılanmasındadır. Yapılanmalarda, etkinliklerde sıkıntı var. Örneğin STK başkanları ve yönetimlerine baktığımız zaman hepsi çalışıyor fakat planlı, doğru çalışma olmadığından sonuç alınamıyor. Bu başarısızlıklar diğer alanları da etkiliyor. Sosyal medyada 100 beğeni alan kişiler normal gazeteci gibi hareket ediyor. Ehil insanların görev başında olması gerekiyor. İkram Kali yazılarıyla Van yararına, topluma olumlu iyi yönde katkı sunup yönlendirecek köşe yazıları yazıyor. İnsanlar en iyi yapabildiği işi yapmalıdır. Birden fazla iş yapmamalıdır. Herkes kendi alanında çalışırsa daha iyi yerlere gelir" şeklinde konuştu.

"33'üncü toplantımızı yapacağız"

25 iş adamından oluşan Van Dostluk Grubunun çok güzel çalışmalara imza attığını belirten Avcı, "Dostluk Grubu STK'ların amacını içinde barındırıyor. Şuan istikrarlı bir şekilde ilerliyor. Her bir üyemizin ev sahipliğinde toplantımızı gerçekleştiriyoruz. 33'üncü toplantımızı yapacağız. Katılım sayısı ortalama yüzde 90'dır. Van'da tekstil sanayii kurarak, doğru işler yaptığımızı gördük. Bunu başarabildik, şuan üretimlerimiz mağazalarda satılıyor. Sosyal yardımlaşmayla ilgili çok güzel çalışmalar yaptık. Bir ailemizi ev sahibi yaptık. Bunun yanında yılda 3-4 bin öğrencimize çeşitli yardımlar yapıyoruz. Birçok insana yardım eli uzatıyoruz. Bizim asıl kuruluş amacımız fikir, girişim ve yatırımdır. Dostluk Grubunu iş dünyasının takip edeceği bir yapı haline getirmek istiyoruz. Bunu çok kalabalık veya üye sayısını artırarak değil, icraatlarımızla yapmak istiyoruz. Grup olarak Vanlılık ruhunu çok iyi şekilde temsil ediyoruz" dedi.

Yazı iÅŸleri müdürümüz Ä°kram Kali ziyaretten duyduÄŸu memnuniyeti dile getirerek, teÅŸekkür etti. 


Haber Linki: http://vansesigazetesi.com/haber-vanlI-olmak-avantajdIr-63389.html?fbclid=IwAR1SgzsOiXbCqAdDUADjUJSSNn37Kh78f2sD2ca1Ztq0SlJnbHS0_zjjViY