Hijyenik olmayan iÅŸletmeler tercih edilmiyor

24

Kasım

Hijyenik olmayan iÅŸletmeler tercih edilmiyor

Bir restoranın, hastanenin, kuaförün veya otelin müşterilerinden ‘’ Burası hiç temiz deÄŸil! ‘’ 

yorumunu duysanız; bu yorum orayı tercih etmemeniz için yeterli bir sebep olur muydu? Yoksa bu sizin için çok da önemli bir ayrıntı deÄŸil midir? 

Cintas Corporation bu sorunun cevabını bulmak için bir anket düzenledi ve sonuçlar ÅŸaşırtıcı. Online olarak yürütülen anket gösteriyor ki, insanların %85’i, temizlik ile ilgili olumsuz yorumlar alan iÅŸletmelerin müşterisi olmak istemiyorlar. 

Restoranlar (%75) ve oteller (%70), temizliÄŸin satın alma alışkanlığını en fazla etkilediÄŸi iÅŸletmeler. Liste ÅŸu ÅŸekilde ilerliyor: 

1- Restoranlar %75 
2- Oteller %70 
3- Doktor muayenehaneleri %68 
4- Hastaneler %67 
5- Güzellik salonları %56 

Bu iÅŸletmelerin yanı sıra marketler, maÄŸazalar, perakende satış maÄŸazaları, eÄŸlence parkları ve benzin istasyonları gibi iÅŸletmeler de, müşterilerin hijyen yorumlarına verdiÄŸi önemin yüksek olduÄŸu iÅŸletmeler arasında. 

Anket ayrıca cinsiyetlerin, temizlik yorumlarından etkilenmeleri üzerine de sonuçlara ulaÅŸtı. Kadınlar, bu yorumlara erkeklerden daha fazla itibar ediyor. Öyle ki kadın katılımcıların %81’i, temiz olmadığı söylenen iÅŸletmelere gitmeyeceÄŸini söylerken; erkek katılımcıların %70’i aynı ÅŸeyi söyledi. Ayrıca kadınların %73’ü, olumsuz temizlik yorumları alan doktor muayenehanelerini asla tercih etmeyeceÄŸini söylerken, erkeklerde bu oran %62. 

Bu anket, iÅŸletme sahiplerinin iÅŸ yeri temizliÄŸine ve hijyenine ne kadar önem vermesi gerektiÄŸini yeniden kanıtlamış durumda. Rekabet ortamında ayakta kalmak isteyen iÅŸletmeler, en iyi hijyen seviyesine ulaÅŸabilmek için stratejik ve planlı davranmalılar. Böylece, satın almaya yönlendiren en iyi yol olan ‘’tavsiye’’ yoluyla hedef kitlesi arasında güçlü bir imaj oluÅŸturmaya baÅŸarırlar. 

Bu özgün çeviri metni, baÅŸka bir yayında kullanılamaz. Alıntı yapılması halinde web sitemize aktif link verilmesi gerekmektedir. Kaynak: www.cleanlink.com 
Çeviren: Naz Aycan Kip