Wilco üniversitede tez konusu oldu

24

Kasım

Wilco üniversitede tez konusu oldu

Bundan tam 24 yıl önce Vanlı öğretmen Rıfat Avcı tarafından kurulan  Wilco Group, yıllar içinde elde ettiÄŸi örnek baÅŸarı nedeniyle, üniversitede tez konusu oluyor. 

 
Van Yüzüncü Yıl İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü Öğrencileri, Wilco Group’u öncelikle ortak bir dönem projesi olarak ele alacaklar. Bu kapsamda bir araya gelen 7 öğrenci ,Yard. Doç. Dr. Şakir İşleyen’in proje danışmanlığı ile işe koyuldular.
 
Nazlı Sağbalta, Şakir Tekin, Dilan Çakmak, Zafer Argın, Özgür Sarıbulak, Barış Sungur ve Mahmut Dağaç adlı öğrencilerden kurulu araştırma grubu, Van’dan doğan ve sonradan headquarter’ını İstanbul’a taşıyan şirketin, Türkiye genelinde gösterdiği olağanüstü başarısından çok etkilendiklerini söylediler.

Amerikalılar için nasıl Amerikan rüyası varsa Wilco’nunda taÅŸrada yaÅŸayanlar için gerçek bir Anadolu rüyası olduÄŸunu belirten öğrenciler, sözlerini şöyle sürdürdüler: 

"Anadolu’dan doÄŸmuÅŸ küçük bir ÅŸirketin hızla ilerlemesi, büyümesi ve kendini modernize ederek Türkiye’nin en prestijli kurumlarına hizmet verir gelmesi, akademik olarak incelenmesi gereken bir konu. Bizler bu anlamda bu baÅŸarını sırrını çözmeye çalışacağız. 

Wilco, bir aile ÅŸirketi olarak nasıl stratejiler izledi, nasıl yönetim teknikleri uyguladı ki hızla kurumsallaÅŸtı ve ÅŸirketi yetkin profesyonellerin eline teslim etti? Ä°ÅŸte bu soruların cevabını çok merak ediyoruz. 

Çünkü bu cevaplar, büyümek isteyen pek çok ÅŸirket içinde yol gösterici olacak. 


Öğrencilerin bu çabasından etkilenen Wilco Group Genel Müdürü Mehmet Avcı, Van Yüzüncü Yıl Ãœniversitesi’ni ziyaret ederek, hem öğrencilerle hem de danışmanları olan Doç.Dr. Åžakir Ä°ÅŸleyen ile görüşmeler yaptı. 

Avcı, konuya yönelik olarak ÅŸu açıklamada bulundu: 

"Babam yıllar önce ek gelir elde etmek için bir ofis temizlik ÅŸirketi olan Van-Tem’i kurdu. O zamanlar çevresindekiler, babamın bu giriÅŸimine burun kıvırmıştı. Ancak babam Rıfat Avcı bu iÅŸe inandı ve bu sektörün gelecekte çok büyüyeceÄŸini düşündü. 

Nitekim inancında haklı çıktı. Kamu kurumlarında bu hizmetin özelleÅŸmesi, sektörün büyümesine yol açarken, bizim de önümüzü açtı. Bugün Karsan,Mecedesgibi prestijlifirmalar için endüstriyel temizlik iÅŸlemleri yapıyoruz. Ziraat Bankası gibi dev bir kuruluÅŸun Türkiye çapında bütün ofis-tesis temizlik ihtiyaçlarını, iÅŸinin ehli olan uzman ekibimizle, biz karşılıyoruz. 

Saygın bir kurum olan Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’ne personel desteÄŸi saÄŸlıyoruz. Dev toplu taşım filolarının hijyenik temizliÄŸini saÄŸlıyoruz ve bu konuda Amerikalılar’dan bile daha iyi olduÄŸumuz konusunda iddialıyız. 

Çeşitli alanlarda faaliyet yürüten şirketlerin personel ihtiyaçlarını karşılıyoruz, onlara bordrolama hizmeti veriyoruz. Bina ve tesis yönetimi yapıyoruz. Açık alanların ve bina dış cephelerinin temizliğini yapıyoruz. Katı atıkların toplanması işlemlerini yürütüyoruz. 2 bin 500 çalışanımızla toplam 65 ilde faaliyet yürütüyoruz.’’

 
Genç yönetici Avcı, öğrencilere Wilco Group ile ilgili çalışmalarını tamamlamaları için her türlü desteÄŸi vereceklerini söyledi. 

Kaynak: http://www.gazetevatan.com/bu-sirket-universitede-tez-konusu-oldu-755984-ekonomi/