04

Nisan

Van’dan Türkiye’ye açılan şirket: WILCO GROUP...

ŞEHRİVAN ÖZEL: HAKİM İNALÖZ/ SONER İZGİ- Genç yaşıda, genç bir girişimci olma umuduyla İstanbul’un yolunu tutan ve ailesiyle birlikte kurduğu WILCO Group adında bir şirket kuran Vanlı işadamı Mehmet Avcı başırılı çıkışını sürdürüyor. 20 yaşındayken Van’ndan ayrılan ve o günden sonra sadece İstanbul ve Ankara’nın değil, Türkiye’nin önemli temizlik şirketlerinden birisinin CEO’su olan Avcı, son zamanlarda TÜSİAD üyeliği, Dostluk Grubu üyeliği ve bu grupla birlikte yaptıkları tekstil yatırımı gibi hamleler ile dikkatleri üzerine çekiyor. Van Dostluk Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve Group Genel Müdürü Vanlı Mehmet Avcı, Türkiye geneli 81 il’de, 2.000 noktada hizmet vererek, ülkemizin en büyük hijyen şirketi olmanın gururunu binlerce çalışanımızla yaşamaktayız, her zaman yenilikçi bir vizyona sahip kurumsal yapısıyla ilerleyişini sürdüren grubumuz; Türkiye’de hizmet verdiği alanlar içinde çok önemli bir konuma gelmiş ve iş yaptığı kurumlar tarafından çalışmaları takdirle bir yapıda olduklarını söyledi. Mehmet Avcı, “Grubumuz Türkiye ve Yurt Dışında Temizlik, Katı Atık Yönetimi, Güvenlik, İnşaat ve Yardımcı Personel hizmetleri vermektedir”, şeklinde konuştu. Vanlı işadamı Mehmet Avcı, Türkiye genelinde bir şirket haline gelen Wilco Group ile adından söz ettirmeye devam ediyor. Özellikle kompleks ve kurumsal yapıların temizliği başta olmak üzere toplu taşıma, AVM, okul, kamu kurumları, özel kurumlar gibi alanlarda temizlik hizmetleri veren Wiclo son olarak Türkiye’nin dev bankası Deniz Bank ile anlaştı. Yarım aşıra yakın bir tecrübeye sahip olan Wilco Group, CEO’su Avcı ile her geçen gün yelpazesini genişletmeye de devam ediyor. Türkiye’nin 81 ilinde hizmet veren bir şirket haline gelen Wilco, yenilikçi yapısı ile de dikkatleri çekmeye devam ediyor. 

Dostluk Grubu’nun Tekstil Kent’teki yatırım ortaklarından olan Avcı, başarılı yükselişi sürerken halihazırdaki çalışmalarını da Şehrivan’a anlattı. Öncelikle şirketi ile ilgili bilgiler veren Avcı, “Şirketimiz 1991 yılında Van’da kurulmuştur. 2005 yılında şirket merkezi, daha geniş ağda çalışabilmek için İstanbul’a taşınmıştır. Wilco Group, Türkiye Geneli 81 il, 3 bin 500 noktada temizlik hizmeti sağlamaktadır. Koç Holding, Ziraat Bankası gibi çalışan grup, 2019 yılında başlamış olduğu Türkiye İş Bankası, Denizbank ve Kuveyttürk katılım Bankası projeleriyle kendi alanımızda yüzde 33 Pazar payı ile Türkiye’nin en büyük şirketi konumuna geldik.” DÜNYA MARKASI OLMAK İSTİYORUZ Avcı Türkiye ile birlikte dünya pazarında da yer almak istediklerini belirtirken, şirketin finansal anlamda da yoluna emin adımlarla devam ettiğini belirtti. Avcı: “Ayrıca, Türkiye’nin en geniş ağda çalışan hijyen şirketi konumundayız. 2017 yılında 104.500.000 TL, 2018 yılında 101.000.000 TL. ciro ile 2 yıl üst üste satışlarımız 100 milyonun üzerinde gerçekleşti. En büyük hedefimiz Global bir marka haline gelebilmek.” Şeklinde konuştu.

YENİLİKÇİ VE ÜRETKEN BİR KURUMUZ “İşimize yatırım yapıyoruz” diyen Avcı, şirketlerinin Ar-Ge çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü de sözlerine ekledi. Sektörle ilgili tüm gelişmeleri dikkatle takip ettiklerini de sözlerine ekleyen Avcı, Van’daki yatırımlar gibi önemli yatırımlar yapmaya devam edeceklerini de sözlerine ekleyerek Van’dan dünyaya açılan dev bir markayı yaratmak için aralıksız çalıştıklarını söyledi. ŞEHRİVAN GAZETESİ

OKU, YORUMLA ve PAYLAŞ ==> http://www.sehrivangazetesi.com/guncel/vandan-turkiyeye-acilan-sirket-wilco-group-h57009.html?fbclid=IwAR1teDnhbxaNzlZAUe_MK-4pPp2KU4k_QYc9E1gcLSp2UR0F0A-IMt-saf4

Şehrivan Gazetesi

14

Nisan

Dış kaynaklı tesis yönetiminin avantajları

İş dünyasında bir adım öne geçmek isteyen işletmeler, stratejik avantaj elde edebilmek için mali kaynakları ve insan kaynaklarının en verimli kullanım yolunu bulmaya çalışırlar. 


Dış kaynaklı tesis yönetimi, işletmelere bu konuda oldukça yardımcı olan bir yoldur. 

Çoğu işletme profesyonel ve tecrübeli şirketlerle anlaşarak tesis idaresini onlara emanet eder. 

Tesis yönetimi uzmanları; sağlık ve güvenlik, yangın güvenliği, genel bakım, temizlik, operasyon planlaması gibi alanlarda faaliyet gösterirler. 

Peki tesis yönetimini profesyonel bir ekibin ele almasının, işletmeye market piyasasında kazandırdıkları nelerdir? 

ASIL İŞLERİNE ODAKLANABİLMEK 
Bir işletmenin asıl işini kabaca şöyle tanımlayabiliriz: Kar elde etmeye çalışmak. Bir yazılım geliştirme şirketini örnek alalım. Kendi tesisi içinde temizlik hizmeti sunabilmek için zaman, para ve efor harcayan bu yazılım şirketimizin temizlik faaliyetleri, kendisine yazılım pazarında nasıl bir avantaj sağlar? Pazarda kendisine destek olacak istihdam açması yerine temizlik personeli alması, onları eğitmesi, denetlemesi vb. işler bu işletmeye faydadan çok zarar getirir. Üstelik tesis yönetimi yalnızca temizlik ile sınırlı değil… Dış kaynaklı tesis yönetimini tercih eden şirketler bu tip detaylarla uğraşmazken, müşterileri, değerleri, görevleri ile ilgilenerek kaynaklarını en verimli şekilde kullanır. 

MALİYETİ AZALTMAK 
Dış kaynak kullanımının en yaygın sebebi maliyetleri azaltmaktır. Şirketler iç işlerinde ortaya çıkabilecek direkt ve dolaylı masraflardan kaçınmak amacıyla tek bir muhatap alarak tasarruf ediyor. 

PAYLAŞILABİLİR BİR PAZAR OLUŞTURMAK 
Çoğu zaman, tesis yönetimi şirketi ve işletme arasında güzel bir sinerji oluşur. Bu durum ortak piyasa avantajlarının, maliyetlerinin ve risklerinin paylaşılmasına ortam hazırlıyor. Örneğin bir tesis yönetim şirketi ile mekanik bakım hizmetleri şirketinin ortak müşterileri vardır. Bu, birbirlerinin pazar payını ve fırsatlarını genişletmek için güçlü bir stratejik avantajdır. Bu şekilde hem hedef kitleler, hem ürün ve hizmetler genişler. 

PROFESYONEL UYGULAMA SİSTEMLERİ KULLANMAK 
Kendi alanında lider ve tecrübeli işletmeler, tesis yönetiminde dört dörtlük olamayabiliyorlar. Gelişmekte olan teknolojik sistemleri, araç gereçleri, istihdam alanlarını takip etmediklerinden doğru karar veremiyorlar. Örneğin bir eğitim kurumu; güvenlik, asansör, aydınlatma, havalandırma sektöründeki yenilikleri, donanımları, nitelikli çalışanları, profesyonel araç gereçleri takip etmediği için kendisine plan hazırlamakta zorlanır. Oysa ki iş, bu alanda uzman ve köklü geçmişe sahip şirketlere bırakıldığında tıkır tıkır işleyen, sorunların muhatabının bulunduğu huzurlu bir çalışma ortamı oluşuyor. 

Wilco Group deneyimli uzman kadrosu ve köklü geçmişiyle tesis yönetiminin ne olduğunu, nasıl yürütüleceğini bilen, sistemli ve stratejik çalışan sayılı şirketlerdendir. 

14

Nisan

Partnership of Wilco and German Cleaning Giant Arcora is published on European Bulletin…

Wilco Group signed on an important partnership with German Cleaning Giant Arcora.

 
Within this parthership, Wilco will distribute Arcora's products in Turkey and Northern Cyprus.

Arcora was founded in 1992 by Sami Memili in Germany and is a global company that produces, sells and provides consultancy services on cleaning materials and equipment.

Known as the number one in the American, German and European markets, Arcora serves the best and of course works with the best. That's why Arcora chose Wilco.

WILCO GROUP General Director Mehmet Avcı's giant agreement with Germany's Munich-based international company Arcora is expected to give a separate impetus to cleaning services, equipment service and supply in Turkey.

Within the scope of the agreement in Munich, the Arcora Group CEO Sami Memili and Wilco Group General Director Mehmet Avcı could not hide their satisfaction with the enlarged targets.

Hasan Yitgin - Münih

Source: http://www.avrupabulteni.com/arcoranin-turkiye-distributoru-wilco-oldu-246820h.htm


14

Nisan

Huge cooperation in the field of hygiene

Wilco Group, and Arcora International have made important business partnerships in hygiene. Arcora Group CEO Sami Memili and Wilco Group General Director Mehmet Avcı expressed their satisfaction with the enlarged targets within the framework of the deal.

Wilco Group will be Distributor of Arcora in Turkey and North Cyprus. Within the framework of Wilco Group General Director Mehmet Avcı’s giant agreement with Germany's Munich-based international company Arcora, Avcı stated that "give a separate impetus to the cleaning services, equipment service and supply in Turkey."

In this context, we had the chance to chat with the pioneer of the cleaning industry, Arcora International CEO Sami Memili, as the Hygiene Life Magazine. Sami Memili stated that he was pleased with the rich contents and the studies of hygiene of the Hygiene Life Magazine. We would like to express our gratitude for the nice and sincere conversation we have made with Memili, who stated that the deficiencies in the Turkish market as a sector will come to a better extent with the press power. The partnership of WILCO and ARCORA will give to the Turkish market.

“A cleaner environment and a safe future”

Wilco family, along with world brand Arcora Group will make a a successful journey in Turkey with the slogan “Think GLOBAL, act local” and conduct marketing efforts to bring the brands WILCO and ARCORA to an even better place in Turkey.

Sami Memili:

“Wilco group is focusing on productivity, environment and quality issues in the Turkish market, and it is important to note that the use of quality and environmentally sensitive products is important for customer satisfaction as a key concept for future market success. We have a management system that includes environmental and quality management. Our products are at world standards and one of the most important tasks of our time is getting to know the needs of the market and making them accessible to the people. We can say that today in the hygiene sector, we will make a difference in efficiency in the Turkish market with the world-class brand Arcora.”

Wilco founder Rifat Avci: “Especially in the sector, we have made important developments.” Wilco group, which has thousands of employees today with a lot of difficulties in foundation phase, is a small company born out of Anatolia, rapidly progressing, growing and modernizing itself; it is a family business which has quickly became institutionalized and our concern today is to be come the future and guide of our people with the capable and professional personnel.”

HİJYEN LIFE

kaynak: http://www.hijyenlife.com/hijyen-alaninda-dev-is-birligi/


14

Nisan

A new dimension in school cleaning in Turkey

After determining that school cleaning is conducted unconsciously in Turkey and that there is no standard for school cleaning, Wilco brings a new dimension to the school cleaning sector in Turkey with its cleaning system called X-Line Okul developed by its R&D department.

As we know, the most common areas of infectious diseases are schools. For this reason, school cleaning is very important for ensuring education in a healthy environment and the protection of public health.


The X-Line Okul is based on the EU's standards for school cleaning and this system uses materials per color codes and each unit of a school is cleaned by materials of different colors. Thus, the students and the families have the opportunity to supervise the cleaning.

The cleaning in X-Line Okul cleaning system is made moist, not wet. The wet cleaning pollutes instead of cleaning. It allows bacteria to spread. In moist cleaning, 100% hygiene is ensured as the bacteria are not carried over and cross contaminations are avoided. Specially designed mats are cleaned in special machines brought from Germany, moistened with environmentally friendly cleaning materials that do not harm human health, and packaged like wet wipes.


One of the features of X-Line Okul system attracted us is that all tools utilized are ergonomic, meaning it does not tire or disturb the cleaning employee physically. The cleaning employees utilize the microfiber mops and other wipes once and send them for cleaning. Each wipe or mop are washed in different machines and prepared for re-utilization without mixing with each other. In fact, it is a magnificent system.

Wilco Group operates in 65 provinces and 450 districts of Turkey with affiliates such as İlgi Sosyal Hizmetler and İlgi Tedarik Hizmetleri. Within Wilco Group's widespread service network, 2,500 employees serve public and private establishments and organizations. Performing 70 percent of the hygienic cleaning of public transport vehicles of İETT in Istanbul, Wilco Group carries out the cleaning of branch offices of Ziraat Bank and the State Theaters both in Turkey and abroad.

Source:

http://beylikduzu.com.tr/tr-TR/haberler/2246/okul-temizligi-sektorune-yeni-bir-boyut

14

Nisan

Wilco Group is an innovative and productive establishment

Wilco Group General Director Mehmet Avcı stated that “our group whichkeeps its progress in pace with its corporate structure by always having an innovative vision, has come to a very important position in the fields it has been serving in Turkey” and he said that they are well appreciated by the institutions they work with. Mehmet Avcı added“Our Group provides cleaning, solid waste management, security, construction and auxiliary staff services in Turkey and abroad”.

Wilco’s foundation was laid in 1991 by Wilco Group Board of Directors Chairman Rifat Avci while he was working as a class teacher by the foundation of Van-Tem Cleaning Ltd. in Van province in order to provide cleaning services to homes and businesses.

Having achieved success in a short period of time, the company expanded its service network and absorbed other companies and merged them under Avcı Group of Companies. The companies owned are İlgi Sosyal Hizmetler, İlgi Tedarik Hizmetleri and Avcı İnşaat.

First of all, can you tell us about your company and the services it provides in the industrial cleaning sector?

Mehmet Avcı: Wilco Group has half a century of experience in office cleaning, public transport cleaning, shopping mall cleaning, hospital cleaning, school cleaning and solid waste collection and general cleaning of open areas. Today, Wilco Group is one of the first companies to come to mind when it comes to commercial cleaning. It was not easy for us to come to this point. We deposited what we earned into our own business. We've progressed in this area and grown. This is why Wilco Group's service quality and standards have risen steadily. As a matter of fact, you can also understand this from the organizations and establishments we currently serve.

Turkey's most prestigious, most meticulous and successful companies are the clients of Wilco Group. Karsan, Otokar, Mercedes Benz, IETT, Ziraat Bank and State Theaters prefer to work with Wilco Goup. If you are not a good company, you cannot work with the best.

What is your understanding of service and differences you bring to the sector?

Mehmet Avcı:

1 We are an innovative and productive establishment:I told you we were investing in our business above. For example, we have a R&D department. This department is working to improve service, system and product quality in commercial cleaning. For example, it has been researching school cleaning for quite some time. In our research, we have identified the shortcomings of this issue, consumer expectations and opinions, and we have developed a brandnew cleaning system called X Line Okul by working together with the German Arcora Group in this direction.

2-We invest in technology

Wilco Group is not an institution dedicated to classical methods and tools in cleaning. We follow the latest developments closely and transfer them to our own business without losing any time. For example, the health of our employees is very important for us, they are our everything. For this reason, for example, these days we are working on ergonomic cleaning tools. Our R&D team is often in contact with innovative companies in this field. We follow the expositionsoftenly. We investigate the cleaning equipments that tire the human physics as little as possible while requiring minimum physical force.

Again in hygiene, we are investigating more durable and protective hygiene products manufactured with nano technology that do not harm human health. It is costly to use these materials that provide long-term ambient sterilization in a multi-use, crowded area. But doing so increases our competitive power and adds strength to our corporate reputation.

3-We have a mobile structure; we adapt easily

As Wilco Group, we serve our customers in 65 provinces and 450 districts of Turkey. This is a big advantage for us, a significant advantage for our potential customers who will want to work with us. Therefore, we can easily transfer the quality of service we provide to Istanbul and Ankara based companies to every province and district of Anatolia. Since we have a company organization in everywhere, we can take the cleaning services to the most distant place of the country in a very short time. Thanks to our mobility, we easily adapt. This is a feature that draws up our service quality.

How do you evaluate the industrial cleaning industry in Turkey?

Mehmet Avcı:Cleaning service is the service group that should be given the most importance in Turkey in the service sector. Today's cleaning companies need to be seen like an academy, which is why companies must determine the criteria of the staff they work with from the lowest level, and even some companies say that it is enough to meet only the age of 18 as a criterion. The cleaning companies provide education on many topics such as chemical and machine use, workplace discipline, costume, hygiene, work security, behavior, social rights when they employ in addition to reducing the unemployment problem.The companies provide these contributions while they cannot intervene in any way with the law related to the service sector, and for this reason many companies are forced to go bankrupt by failing to comply with the legislation. The reason is that the companies do not come together. There are a lot of cleaning companies these days, but I think none of them have been involved in any collective initiative. My hope is to create a large federation and keep all the cleaning companies in Turkey together. By taking big steps in service quality and profitability, we may become Turkey's most prestigious federation with something to say.

What are your expectations as a sector and a company in the coming period?

Mehmet Avcı:Wilco Group, one of the stars of the cleaning industry, is an organization that aims to continuously grow. We prefer a sufficient and healthy growth instead of a fast one. We want to invest in the field of cleaningother connected fields. We have a dream to do this work in the developed countries of the West as well. For this reason, we are taking very strategic steps and we want to have a corporate structure like global companies. I think it is the key to be a company that is immortal in this sector.

Turkey is a country that is constantly progressing despite occasional political crises and economic fluctuations associated with it. When you look at the statistics of the World Bank today, you will see that nothing goes back on the earth, on the contrary it goes well. In this sense, the service sector will develop further in Turkey in the coming years. The development of the service sector means that the commercial cleaning sector is getting more revitalized and the market is growing. Wilco Group is already preparing itself for those days.

Source: http://www.teshiad.org.tr/wilco-group-yenilikci-ve-uretken-bir-kurum.html

14

Nisan

Wilco Group presents products answering the needs of hotels and restaurants

PEARL EFFECTIVE SANITARY INSTALLATION CLEANER: Karma Pearl

Surfaces cleaned with KARMA Pearl, amidosulphonic acid based sanitary cleaner for daily cleaning in the whole bathroom area are treated with polymer surfactants (Pearl Effect). Therefore, you get fast drying, high shine and protected surfaces that do not have residues. Maintenance cleaning becomes very easy and the cleaning time is shortened noticeably.

• Combine lime, urine stones, soap and oil residues with a special combination of active ingredients.

• When used regularly on tiles, glass, plastic and stainless steel, there is no need for basic cleaning.

• It cleans deeply with fresh smell and without wearing the materials.

Fields of Use

It can be applied on all acid-resistant materials and on surfaces such as tiles, sinks and closets. It is especially suitable for sanitary porcelain, chrome and stainless steel surfaces, wall and floor tiles. Anti bacterial concentrate dries without leaving any traces, thanks to its sliding flow features. Cold water is to be used always. It should not be applied on natural limestones such as marble, Soinhofer plates, travertine, sea bark and lime. It should not be applied on aluminum, painted surfaces and acrylic glass.

GLASS, MIRROR AND PLASTIC CLEANER: So-Klar
The ready-to-use glass and plastic cleaner for quick, tracelss cleaning with anti-pollution effect. It has good cleaning effect on oily residues. The ready-to-use glass cleaner has a practical spray head. Thus, cleaning of certain points is possible.

Fields of Use

It is used for maintenance cleaning of surfaces such as mirror, glass, window, frame, plastic and vehicle windows.

BIOLOGICAL CLEANER AND ANTI-ODOR: Bio-Live
The Bio-Live product removes stubborn odors from garbage bins, recycling waste bins, garbage bins, dirty laundry warehouses, container washers, urinal, toilet, bathroom and other surfaces.

• The cultures (living micro organisms) in Bio-Live dissolve soils and stains that are deep into the tissues and destroy and prevent them from being converted into decomposition substances that cause bad smell.

• Bio-Live leaves a long lasting, beautiful fragrance.

• It is also suitable for cleaning stains on carpets, fabrics, tablecloths and bed linen.

Fields of Use
It is used in elderly care homes, hospitals, restaurants, schools, public sanitary installations, bathrooms, WCs, carpets, upholstery, linens, waste water, floor and surface areas. It should be used at a certain dosage 4 to 6 times a week to ensure optimal odor removal. It should be shaken before use.

MICROFIBER GLASS WIPES: Fine-Line
• Double-stitched edge and extra-fine frame band

• Longer life than the average

• Cost and time savings compared to other cleaning cloths in the market

• Maximum water and dirt absorption and holding power

Fields of Use

The product cleans glass, mirror and chrome without leaving any marks. It is lint-free thanks to its special texture. Super absorbent absorbs liquid 8 times its own weight.

MICROFIBER DISHCLOTH
• Double-stitched edge and extra-fine frame band

• Life on the average

• Saves money and time compared to other cleaning cloths in the market

• Maximum water and dirt absorption and holding power

Fields of Use

Microfiber Polyester cloth is made of very thin and easy-to-care tissue, which cleans all flat surfaces with ideal, lint-free and oil-absorbing features. It is idea for hotel kitchens.

ULTRA-ORIGINAL VELCRO MOP

Features
• Optimum slip feature

• Removes tough stains

• High performance on surfaces

• First class micro fibers

• Longer Life than the average

Fields of Use

• Cleaning for maintenance purposes

• Basic cleaning

• Wet and dry cleaning

Target Groups
• Industry

• Clinics

• Nursing homes and nursing homes

• Public institutions

Floor Furnishings
• Elastic flooring

• Hard coatings

• Tiles

• Ceramic tiles

• Stone floors

• Lamine floors

• Not ideal for smooth and rough surfaces.

ULTRA DELUXE IS IN TURKEY NOW WITH WILCO
Ultra Deluxe, a special cleaning and maintenance system for all areas of use, is now in Turkey with Wilco ...

Features
• Reduces costs

• Washable mop cloths resistant up to 150-250

• Protects the environment

• Provides hygienic work

• Works with accurate and economical dosage

• Has ready-to-use apparatus and mop cloths

• Provides effortless hygienic and economical cleaning service by eliminating the need for cleaning tools with protection for people and water.

http://www.turizmdunyasi.com.tr/arsiv/yazi/155-wilco-group-otel-ve-restoran-ihtiyaclarina-cevap-veren-urunler-sunuyor

14

Nisan

Wilco Group is in Antalya between 18th and 21st January

As Wilco Group, we are ready for visitations of national and international visitors at Anfaş Hotel Equipment International Accomodation and Hosting Tools Specialized Exposition in Antalya between the dates of 18th January and 21st January where the products of Acora International which we undertook the distributorship in Turkey and Northern Cyprus are exhibited under one roof as a significant cooperation in the field of hygiene. Aroca Group, a global company founded in Germany in 1992 exporting to 45 countries and has distributorships in 29 countries in the world, has been participating in the biggest expositions in the World to find new markets and new clients in such markets.

German cleaning giant Arcora Group producing industrial chemical agents, mops, machines, textile products, accessories and pad products for hospitals, schools, hotels, gyms, plazas, offices and shopping malls, etc. is participating to Anfaş Hotel Equipment International Accomodation and Hosting Tools Specialized Exposition which has high visitor profile for the second time.

Arcora having a wide product range from mops to warning sings, cleaning agents to discs has 86 patented, 280 proprietary products and total of 1380 products. With the interest of both external and internal clients, Arcora Group will participate in 3rd Hall, the stand of professional cleaning systems.


14

Nisan

Ergonomic cleaning tools decrease the rate of accidents

In the past, the vast majority of commercial cleaning tasks were carried out by men. For this reason, mats used in commercial cleaning were designed for male workers. But today's hygiene professionals have a different and evolving workforce. These developments are not limited to increasing number of female employees. Employees now have safer working areas, safer cleaning processes and tools such as ergonomic mats that clean with moisture.

Despite technological advances that reduce the need for manual labor in cleaning, wiping the floor continues to be one of the leading causes of injury for cleaning employees. Because heavy lifting, downward pressure and repetitive movements are required and this causes strain on the waist, wrist and arm muscles. The individuals who do not use ergonomic mats are more likely to be injured in this type of injury.

Injuries are the responsibility of building service personnel and injured workers increase worker absenteeism rates and compensation costs. For this reason, cleaning manufacturers who give more importance to workers' health, pay more attention to the use of ergonomic mats.

STUDY ON ERGONOMIC RISK FACTORS OF CALIFORNIA UNIVERSITY

In 2011, researchers at the University of California identified a number of ergonomic risk factors to reduce workers' compensation claims in the cleaning workforce. According to the survey, injuries in the field of cleaning provided an environment for compensation claims for 761 workers in fiscal year 2010.

The project team has confirmed that the most of ergonomic risk factors are caused by disturbances in the musculoskeletal system due to repeated repetitive movements. Surface cleaning comes second behind the garbage bin cleaning in the first five reasons for the injuries in cleaning jobs.

According to the study, ergonomic risk factors are not only physical. Injuries are also caused by inspectors with lack of training and insensible cleaning protocols. Working with reduced cleaning budgets and a smaller number of cleaning staff increase the strain on workers.

The research team determined ergonomic risk factors in this direction and prepared a list of suggestions.

Using lightweight and smart mops allows for comfortable maneuvering, adjustable to the user's height, and wearing anti-slip shoes designed to prevent potential falls and slippage, reduces the risk of damage to cleaning jobs.

14

Nisan

Wilco became a thesis subject in university

Wilco Group, founded 24 years ago by Rıfat Avcı, a teacher from Van, has become a thesis topic for university due to its exemplary achievement over the years.

The students of Van Yüzüncü Yıl University, Faculty of Economics and Administrative Sciences, Department of Economics considered Wilco Group primarily as a joint project of the term. 7 students who came together in this context under consultancy of Assoc. Dr. Şakir İşleyen.

Nazlı Sağbalta, Şakir Tekin, Dilan Çakmak, Zafer Argın, Ozgur Sarıbulak, Barış Sungur and Mahmut Dağaç, a group of researchers who were born in Van and who later moved their headquarter to Istanbul, said they were impressed by the extraordinary success of the company throughout Turkey.

Indicating that the American dream for Americans is a true Anatolian dream for those living in the countryside as Wilco, the students added:

"The fact that a small company born out of Anatolia rapidly progresses, grows and modernizes itself and serves to the most prestigious institutions of Turkey is a subject that needs to be investigated academically, and we will try to solve this secret of success.

As a family business, how Wilco pursued strategies, how we applied management techniques, quickly institutionalized and delivered the company to the hands of competent professionals? We are very curious about the answer to these questions.

Because these answers will guide many companies that want to grow.

Mehmet Avci, the General Directorof Wilco Group who was affected by this effort of the students, visited Van Yüzüncü Yıl University and met with both students and advisor, Assoc. Dr. Şakir İşleyen.

Hunter, in the following description of the subject was found:

"My father founded Van-Tem, an office cleaning company years ago, to earn additional income, but the people around him had nodded this initiative of my father, but my father Rifat Avcı believed it and he thought this industry would grow very much in the future.

Indeed, his belief was justified. The privatization of this service in the public institutions led to the growth of the sector and we opened the future. Today we are carrying out industrial cleaning operations for prestigious companies such as Karsan and Mercedes. We meet all the office-facility cleaning needs of a gigantic organization like Ziraat Bankası in Turkey with our competent team of our competent staff.

We provide personnel support to the General Directorate of State Theaters, a reputable institution. We are providing hygienic cleaning services to giant public transportation fleets and we are assertive that we are even better than Americans.

We meet the temporary staff needs of companies operating in various fields, and we provide them with billing services. We are building and facility management. We are cleaning outdoor areas and building facades. We carry out collection of solid wastes. We are carrying out a total of 65 activities with 2,500 employees.

The young director Avci said that they would give any kind of support to the students to complete their work on the Wilco Group.

14

Nisan

Unhygienic establishments are not preferred

If you hear from a customer of a restaurant, a hospital, a hairdresser or a hotel that "This is not clean at all!”, would this comment enough reason to choose the place? Or is this not a very important detail for you?

Cintas Corporation has conducted a survey to find the answer to this question, and the results are amazing. An online poll shows that 85% of people do not want to be customers of businesses that receive negative reviews about cleanliness.

Restaurants (75%) and hotels (70%) are the ones that most influence the purchasing habits of cleaners. The list goes like this:

1- Restaurants 75%

2- Hotels 70%

3- Physician's examination rooms 68%

4- Hospitals 67%

5- Beauty salons 56%

These businesses as well as businesses such as grocery stores, stores, retail outlets, amusement parks and petrol stations are among the businesses that customers have a high opinion of hygiene comments.

The survey also found that genders were influenced varyingly by the comments on cleanliness. For women, these comments are more credible. 81% of female participants stated they will not go to businesses that are said to be not clean while 70% of male participants stated the same thing. In addition, 73% of women stated they would never choose a doctor's office that received negative cleaning comments, compared to 62% for men.

This survey has once again proved how much business owners should attach importance to cleanliness and hygiene of the workplace. Businesses that want to survive in a competitive environment should act strategically and plan to reach the best hygiene level. Thus, they are able to create a strong image among the target masses through 'advice' which is the best way to direct them to purchase.

This original translation text can not be used in another publication. In case of quote, active link to my website is required. Source: www.cleanlink.com

Originally Translated to Turkish by: Naz Aycan Kip

14

Nisan

Benefits of External Facility Management Services

Businesses that want to take a step forward in the business world try to find the most efficient way touse financial resources and human resources for achieving strategic advantages.

Outsourced facility management is a way to help to businesses in this regard.

Most businesses agree with professional and experienced companies to entrust facility management to them.

Facility management specialists work on health and safety, fire safety, general maintenance, cleaning, operation planning.

What are the benefits of having a professional team to handle the management of the facility?

FOCUSING ON THE REAL WORK

We can roughly describe the real activities of a business: Trying to make a profit. Take a software development company as an example. How does cleaning activity of our company help this company in the software market? Instead of hiring an employee to support itself in the market, he needs to get cleaning personnel, train them, audit them, etc.; this would bring more harm than good. Moreover, facility management is not limited to cleaning only... Companies that prefer outsourced facility management use their resources most efficiently while dealing with their customers, values, and duties as they don’t have deal with such details.

REDUCING COSTS

The most common cause of outsourcing is to reduce costs. Companies save money by taking a single counterpart to avoid direct and indirect costs that may arise in their internal affairs.

CREATING A SHAREABLE MARKET

Most of the time, there is a good synergy between the facility management company and the business. This creates an environment for sharing common market advantages, costs and risks. For example, a facility management company and a mechanical maintenance service company have joint customers. This is a strong strategic advantage to expand each other's market share and opportunities. The target groups, products and services are expanded thanks to this.

USING PROFESSIONAL APPLICATION SYSTEMS

Leading and experienced businesses in their field may not be the masters of facility management. They may make the right decision because they do not keep track of developing technological systems, tools and employment areas. For example, an educational institution needs to follow innovations in security, elevator, lighting, ventilation industries and tools, qualified employees, professional devices; it would be difficult to plan on all these. However, when the work is left to the experts and rooted companies of these fields, a peaceful work environment is formed as the problems are addressable.

The Wilco Group consists of experienced team of experts and is a well-known company with a well-established background knowing what is facility management and how it can be carried out. 

14

Nisan

Be careful choosing a school for your children

We value our children and make serious investments in their education in line with the possibilities available.

What do we do when we say investment?

If our financial resources are favorable, we send our children to private schools.

Why?

So that they can get a better and more comfortable education.

So that they can study in a higher quality of life.

What do we decide when choosing schools?

I am sure there are different filters in this subject.

I ask; Is there a CLEANLINESS between these filters?

How clean is the school you are sending your children to?

Your children spend a significant part of their day at school. And they share the same environment with hundreds of other students. They touch the same door, they use the same equipment. They are in close contact with each other.

What does this mean? That means: Schools are places that have the greatest risk of infectious disease. If your child gets a seasonal disease from school, it means it can easily infect other households and other friends.

What do you need to do then? We need to know the cleaning standards of the school we entrust our children to.

I'm sure everyone sees cleaning as a routine practice and does not stop at school cleaning. However, health of your children is as important as education; Even more important. And believe me when it comes to cleanliness in accordance with advanced standards in the world, your children's health is also being preserved. International standard of cleanliness means a healthier educational atmosphere.

What is this standard, what is being done in Turkey or not?

As Wilco Group, we have established aR&D department in our world and we are investigating what is happening in the United States in particular. As a result of these researches, we have developed an application called GREEN CLEANING.

Initially we will present this practice to private schools that we have developed for the health of our children. We wish our school to catch this standard by 2015-2016 Educational Year.

This application consists of 2 main segments.

·  In segment 1, there is the quality of the cleaning materials and tools used.

It is very important that the cleaning substances are chemical substances selected in accordance with theGreen Cleaning. In this sense, there are many products sold in the market, but it is very important to choose reliable ones among them. This requires a separate experience and a preliminary investigation. Our team has conducted a serious work in this regard and has chosen the best products registered by international institutions.

Ordinary chemicals can threaten the health of your children by their vapoursin the air as well as by skin contact. They may trigger many diseases from Asthma to Cancer. Therefore, Green Cleaning products are very important.

Apart from this, the cleaning tools used are also very important. From the type of deck to the bucket and the water used.

·  In the segment 2, there is the technical aspect of cleaning.

This is a rather complicated but simple example that makes it easier for you to get close to the subject.

For example, classrooms should not be cleaned with a mop that you clean school toilets. Different cleaning tools should be used in different areas of use. Otherwise you will be transferring the bacteria and microorganisms from one side of the school to another.

Apart from that, there are many more details and dimensions. I will not extend it any longer and I will keep them for another article.

In the next article, I will talk on the differences between disinfecting, sanitizing and cleaning.

I wish you all a good week.

Source:http://vivahiba.com/article/show/cocuklariniza-okul-secerken-buna-dikkat-edin/

14

Nisan

How does IETT Buses are disinfected?

Wilco Group General Director Mehmet Avcı's article on Vivihiba…

"The correct cleaning of public transport is very important in terms of public health, especially in large metropolises such as Istanbul, and this situation is becoming more and more necessary." The intensive use of IETT buses also brings the need for the best cleaning of these buses.

How will this be? Can hygiene be provided in IETT buses with an ordinary cleaning?


Of course not. This is where Wilco Group's experience comes into play. Wilco demonstrates its dedication to public health by bringing the most advanced hygiene technologies to the Turkish cleaning sector. In this sense, its works in cooperation with IETT to combine this experience and daintiness with the experience and daintiness of IETT.


Today, Wilco Group is in charge of cleaning the interior and exterior of total of 3,000 IETT buses in Istanbul.

This cleaning is not done by ordinary or traditional methods; it is done by Wilco's specially trained staff and the latest hygiene technologies. Moreover, attention is paid to the use of substances which do not harm human health.


There is not much to say. I would like to share with you the news from Akşam Gazetesi.

Here you are:

GENERAL MANAGER OF IETT, BARAÇLI STATED THAT BUSES AND METROBUSES ARE CLEANED ONCE A WEEK WITH LICENSED CHEMICALS WHICH ARE NOT CANCEROGENE AND DO NOT HARM THE GENES.

While the cleaning of public transportation vehicles is of special importance during a flu epidemic, buses and metrobuses that serve millions of passengers every day in Istanbul are disinfected with chemicals once a week.


In the statement made by IETT, it was explained that each interior surface of the buses are cleaned with perfumed and hygienic cleaning materials including doors, ceilings, seats, glass, advertising panels, passenger grips and holders, and all metal surfaces in the vehicle.


"The buses that have been subjected to detailed disinfection processes in these operations are also cleaned before and after the mechanical maintenance, and the cleaning materials used are selected accordingly.

HARMLESS CHEMICALS ARE BEING USED

“The buses are cleaned against all kinds of microorganisms and harmful organisms thanks to the cleaning and disinfection operations applied in the garages where the buses put late at night.”

In the statement, IETT General Manager Hayri Baraçlı also mentioned the following words about the subject:

“We conduct this process with substances of international quality and licensed by the Ministry of Health, which do not have carcinogens or harm genetics, and do not injure the eyes and skin, in special clothes, masks, eyeglasses and gloves on high contact areas such as passenger grips and grippers, seat and door handles.”

Source: http://vivahiba.com/article/show/iett-otobusleri-nasil-dezenfekte-ediliyor/

24

Kasım

VANLI OLMAK AVANTAJDIR

Van Dostluk Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve Wilco Group Genel Müdürü Vanlı Mehmet Avcı, Vanlı işadamı İshak Sevimli ile birlikte gazetemizi ziyaret ederek, yazı işleri müdürümüz İkram Kali ile görüştü.

"Vanlılık ismini yıpratmaya çalışıyorlar"

Van isminin bazı kesimler tarafından bilerek veya bilmeyerek yıpratılmaya çalışıldığını ifade eden Avcı, "Vanlı kimliğimizle her yerde sevgiyle ve saygıyla karşılık buluyoruz. Vanlı olmak avantajdır. Dünyanın doğusu her zaman geri kalmış, maalesef Türkiye'nin doğusu da negatif yönde. Ama Van tarihsel birikimiyle entelektüel yapısıyla batı illerimizle hızlı şekilde entegre olabiliyor. Hem Doğu kültürünü, hem de Batı kültürünü içinde barındıran, daha ziyade batıyla iç içe yaşayabilen bir görüntü vermiştir. Vanlılık geçmişten bu yana çok ciddi şekilde ön plana çıkıyor. Vanlıların her zaman toplumda karşılığı olmuştur. Fakat bazı kesimler Vanlılık kimliğini bilerek veya bilmeyerek yıpratmaya çalışıyor" dedi.

"Ulusal ve uluslararası markalarla çalışıyoruz"

Wilco Group olarak çok önemli firmalarla çalıştıklarını belirten Avcı, "İş hayatında güven en önemli unsurdur. Güvenle ticaret olur, güvenle sürdürülür. Her ne kadar sizin başarınız, markanız, çalışmalarınız, bekraunntunuz ve organizasyon yapınız iyi olsa da güven ortamı oluşmadığı zaman uzun süreli ticaret yapamazsınız. Bizim hikayemiz 1991 yılında Van'da başlıyor. Hikayemiz Van olduğu için negatif ve pozitif yönden algı oluşuyor. Çünkü her şey batıdan doğuya gelirken, biz doğudan batıya birikim ve tecrübemizi götürerek, Van merkezli bir yapıyı oluşturduk. Bundan dolayı Vanlılık bizim ticaretimizle ilgili olarak da güzel bir algı oluşturdu. Aynı zamanda birçok Vanlı bu isimden faydalanıyor. Biz Vanlılık kimliği ve ruhunu daha iyi noktalara taşıyacağız. Vanlılık kimliği açık çek gibidir. Ziraat Bankasıyla yaklaşık 6 buçuk yıldır çalışıyoruz. Koç Holding, Karsan, Mercedes Benz gibi ulusal ve uluslararası markalarla çalışıyoruz. En son Deniz Bank 10 yıldır çalıştığı şirketi bir anda değiştirerek, Wilco Group ile çalışmaya karar verdi. Türkiye geneli 81 ilde 4 bin çalışanımızla böyle bir hizmete başladık. Vanlı hemşehrilerimiz biraz daha kendi ismine yakışan doğru aktiviteler yapması gerekiyor" diye konuştu.

"Van dışında kurulan STK'larda yapılanma sorunu var"

Van dışında kurulan ancak amacının dışında hareket eden STK'ların başarılı olamayacağını söyleyen Avcı, "STK'lar kuruluş amacının dışında hizmet ediyorsa verimli olamaz. Vakıf dernekleri isimlendirip kuruluşunu yaptıktan sonra yönetim kurulunu belirliyorsunuz. Daha sonraki süreçte amacına uygun hareket etmediğiniz için etkili olamıyorsunuz. Bizim en büyük yaramız STK'ların yapılanmasındadır. Yapılanmalarda, etkinliklerde sıkıntı var. Örneğin STK başkanları ve yönetimlerine baktığımız zaman hepsi çalışıyor fakat planlı, doğru çalışma olmadığından sonuç alınamıyor. Bu başarısızlıklar diğer alanları da etkiliyor. Sosyal medyada 100 beğeni alan kişiler normal gazeteci gibi hareket ediyor. Ehil insanların görev başında olması gerekiyor. İkram Kali yazılarıyla Van yararına, topluma olumlu iyi yönde katkı sunup yönlendirecek köşe yazıları yazıyor. İnsanlar en iyi yapabildiği işi yapmalıdır. Birden fazla iş yapmamalıdır. Herkes kendi alanında çalışırsa daha iyi yerlere gelir" şeklinde konuştu.

"33'üncü toplantımızı yapacağız"

25 iş adamından oluşan Van Dostluk Grubunun çok güzel çalışmalara imza attığını belirten Avcı, "Dostluk Grubu STK'ların amacını içinde barındırıyor. Şuan istikrarlı bir şekilde ilerliyor. Her bir üyemizin ev sahipliğinde toplantımızı gerçekleştiriyoruz. 33'üncü toplantımızı yapacağız. Katılım sayısı ortalama yüzde 90'dır. Van'da tekstil sanayii kurarak, doğru işler yaptığımızı gördük. Bunu başarabildik, şuan üretimlerimiz mağazalarda satılıyor. Sosyal yardımlaşmayla ilgili çok güzel çalışmalar yaptık. Bir ailemizi ev sahibi yaptık. Bunun yanında yılda 3-4 bin öğrencimize çeşitli yardımlar yapıyoruz. Birçok insana yardım eli uzatıyoruz. Bizim asıl kuruluş amacımız fikir, girişim ve yatırımdır. Dostluk Grubunu iş dünyasının takip edeceği bir yapı haline getirmek istiyoruz. Bunu çok kalabalık veya üye sayısını artırarak değil, icraatlarımızla yapmak istiyoruz. Grup olarak Vanlılık ruhunu çok iyi şekilde temsil ediyoruz" dedi.

Yazı işleri müdürümüz İkram Kali ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, teşekkür etti. 


Haber Linki: http://vansesigazetesi.com/haber-vanlI-olmak-avantajdIr-63389.html?fbclid=IwAR1SgzsOiXbCqAdDUADjUJSSNn37Kh78f2sD2ca1Ztq0SlJnbHS0_zjjViY

24

Kasım

WILCO YENİ YILDA TÜRKİYE’NİN 81 İLİNDE (hijyenlife.com)

Wilco Group Genel Müdürü Mehmet Avcı, Türkiye geneli 81 il’de, 2.000 noktada hizmet vererek, ülkemizin en büyük hijyen şirketi olmanın gururunu binlerce çalışanımızla yaşamaktayız, her zaman yenilikçi bir vizyona sahip kurumsal yapısıyla ilerleyişini sürdüren grubumuz; Türkiye’de hizmet verdiği alanlar içinde çok önemli bir konuma gelmiş ve iş yaptığı kurumlar tarafından çalışmaları takdirle bir yapıda olduklarını söyledi. Mehmet Avcı, “Grubumuz Türkiye ve Yurt Dışında Temizlik, Katı Atık Yönetimi, Güvenlik, İnşaat ve Yardımcı Personel hizmetleri vermektedir”, şeklinde konuştu.

Mehmet Avcı: Wilco Group, ofis temizliği, toplu taşım araçları temizliği, AVM temizliği, hastane temizliği, okul temizliği ve katı atıkların toplanması ve açık alanların genel temizliğinde yarım asırlık bir tecrübeye sahip. Bugün, ticari temizlik denildiğinde, Türkiye’de ilk akla gelen birkaç firmadan biridir Wilco Group, kazandığımızı kendi işimize yatırdık. Bu alanda ilerledik ve büyüdük. Bu nedenledir ki Wilco Group’un Hizmet kalitesi ve standartları, istikrarlı biçimde yükseldi. Nitekim bunu, hizmet verdiğimiz kurumlardan da anlayabilirsiniz.

MOBİL BİR YAPIMIZ VAR, KOLAY ADAPTE OLUYORUZ

Wilco Group olarak, Türkiye’nin 81 ilinde müşterilerimize hizmet veriyoruz. Bu bizim için büyük bir avantaj, bizimle çalışmak isteyecek potansiyel müşterilerimiz için de önemli bir avantaj. Dolayısıyla, İstanbul ve Ankara merkezli kurumsal firmalara sağladığımız hizmet kalitesini, Anadolu’nun her iline ve ilçesine rahatlıkla transfer edebiliyoruz. Her yerde şirket örgütlenmesi sağladığımız için ülkenin en uç noktasına bile temizlik hizmeti götürmemiz, bizim için çok kısa bir zaman alıyor. Mobilitemiz sayesinde, kolay adapte oluyoruz. Bu da hizmet kalitemizi yukarıya çeken bir özelliğimiz.

YENİLİKÇİ VE ÜRETKEN BİR KURUMUZ

İşimize yatırım yapıyoruz, Ar-Ge departmanımız ticari temizlikte hizmet, sistem ve ürün kalitesini arttırmak için çalışıyor. Okul temizliği üzerine araştırmalar yapıyor. Yaptığımız araştırmalarda bu konudaki eksiklikleri, tüketicilerin beklentilerini ve görüşlerini tespit ettik ve bu doğrultuda X Line Okul adlı yepyeni bir temizlik sistemi geliştirdik.

TEKNOLOJİYE YATIRIM YAPIYORUZ

Wilco Group, temizlikte, klasik yöntemler ve araçlarıyla yetinen bir kurum değil. En yeni gelişmeleri yakından takip ediyor ve bunları hiç vakit kaybetmeden kendi işimize transfer ediyoruz. Örneğin çalışanlarımızın sağlığı bizim açımızdan çok önemli,bu nedenle, örneğin şu günlerde, ergonomik temizlik araçları üzerinde çalışıyoruz. Ar-Ge ekibimiz, bu konuda sık sık yurt dışına giderek yenilikçi şirketlerle temaslarda bulunuyor. Fuarları çok sık takip ediyoruz. İnsan fiziğini en az yoran, en az fiziki güçle ve kolayca kullanılabilen temizlik teçhizatlarını araştırıyoruz.

Yine hijyen konusunda, nano teknoloji ile üretilmiş, insan sağlığına zarar vermeyen, daha kalıcı ve koruyucu temizlik maddelerini araştırıyoruz. Çok kullanımlı, kalabalık mekanlarda, uzun süreli ortam sterilizasyonunu sağlayan bu maddeleri kullanmak, maliyetli. Ancak bunu yapmak hem bizim rekabet gücümüzü arttırıyor, hem de kurumsal saygınlığımıza güç katıyor.

Mehmet Avcı: Temizlik sektörünün yıldızlarından biri olan Wilco Group, sürekli büyümeyi hedef alan bir kurum. Hızlı değil, yeterli ve sağlıklı büyümeden yanayız. Yatırımlarımızı temizlik ile bağlantılı alanlarda yapmak istiyoruz. Gelişmiş ülkelere de iş yapma gibi bir hayalimiz var. Bu nedenle çok stratejik adımlar atıyor ve global firmalarda olduğu gibi kurumsal bir yapıya sahip, olduklarını belirti.



Haber Llinki : http://www.hijyenlife.com/wilco-yeni-yilda-turkiyenin-81-ilinde/?fbclid=IwAR1w8dTAQ5DOQrbnnr2okm8IsDESYCS-03IK-tgrBW-Vl0giTg4i3NMJRy8#.XCDVdzGFHzI.facebook

24

Kasım

DENİZ BANK’IN TEMİZLİĞİ VANLI İŞADAMINA EMANET...(vansesigazetesi.com)

Wilco Group Genel Müdürü Mehmet Avcı, Türkiye geneli 81 il’de, 2.000 noktada hizmet vererek, ülkemizin en büyük hijyen şirketi olmanın gururunu binlerce çalışanımızla yaşamaktayız, her zaman yenilikçi bir vizyona sahip kurumsal yapısıyla ilerleyişini sürdüren grubumuz; Türkiye’de hizmet verdiği alanlar içinde çok önemli bir konuma gelmiş ve iş yaptığı kurumlar tarafından çalışmaları takdirle bir yapıda olduklarını söyledi. Mehmet Avcı, “Grubumuz Türkiye ve Yurt Dışında Temizlik, Katı Atık Yönetimi, Güvenlik, İnşaat ve Yardımcı Personel hizmetleri vermektedir”, şeklinde konuştu.

Mehmet Avcı: Wilco Group, ofis temizliği, toplu taşım araçları temizliği, AVM temizliği, hastane temizliği, okul temizliği ve katı atıkların toplanması ve açık alanların genel temizliğinde yarım asırlık bir tecrübeye sahip. Bugün, ticari temizlik denildiğinde, Türkiye’de ilk akla gelen birkaç firmadan biridir Wilco Group, kazandığımızı kendi işimize yatırdık. Bu alanda ilerledik ve büyüdük. Bu nedenledir ki Wilco Group’un Hizmet kalitesi ve standartları, istikrarlı biçimde yükseldi. Nitekim bunu, hizmet verdiğimiz kurumlardan da anlayabilirsiniz.

MOBİL BİR YAPIMIZ VAR, KOLAY ADAPTE OLUYORUZ

Wilco Group olarak, Türkiye’nin 81 ilinde müşterilerimize hizmet veriyoruz. Bu bizim için büyük bir avantaj, bizimle çalışmak isteyecek potansiyel müşterilerimiz için de önemli bir avantaj. Dolayısıyla, İstanbul ve Ankara merkezli kurumsal firmalara sağladığımız hizmet kalitesini, Anadolu’nun her iline ve ilçesine rahatlıkla transfer edebiliyoruz. Her yerde şirket örgütlenmesi sağladığımız için ülkenin en uç noktasına bile temizlik hizmeti götürmemiz, bizim için çok kısa bir zaman alıyor. Mobilitemiz sayesinde, kolay adapte oluyoruz. Bu da hizmet kalitemizi yukarıya çeken bir özelliğimiz.

YENİLİKÇİ VE ÜRETKEN BİR KURUMUZ

İşimize yatırım yapıyoruz, Ar-Ge departmanımız ticari temizlikte hizmet, sistem ve ürün kalitesini arttırmak için çalışıyor. Okul temizliği üzerine araştırmalar yapıyor. Yaptığımız araştırmalarda bu konudaki eksiklikleri, tüketicilerin beklentilerini ve görüşlerini tespit ettik ve bu doğrultuda X Line Okul adlı yepyeni bir temizlik sistemi geliştirdik.

TEKNOLOJİYE YATIRIM YAPIYORUZ

Wilco Group, temizlikte, klasik yöntemler ve araçlarıyla yetinen bir kurum değil. En yeni gelişmeleri yakından takip ediyor ve bunları hiç vakit kaybetmeden kendi işimize transfer ediyoruz. Örneğin çalışanlarımızın sağlığı bizim açımızdan çok önemli,bu nedenle, örneğin şu günlerde, ergonomik temizlik araçları üzerinde çalışıyoruz. Ar-Ge ekibimiz, bu konuda sık sık yurt dışına giderek yenilikçi şirketlerle temaslarda bulunuyor. Fuarları çok sık takip ediyoruz. İnsan fiziğini en az yoran, en az fiziki güçle ve kolayca kullanılabilen temizlik teçhizatlarını araştırıyoruz.

Yine hijyen konusunda, nano teknoloji ile üretilmiş, insan sağlığına zarar vermeyen, daha kalıcı ve koruyucu temizlik maddelerini araştırıyoruz. Çok kullanımlı, kalabalık mekanlarda, uzun süreli ortam sterilizasyonunu sağlayan bu maddeleri kullanmak, maliyetli. Ancak bunu yapmak hem bizim rekabet gücümüzü arttırıyor, hem de kurumsal saygınlığımıza güç katıyor.

Mehmet Avcı: Temizlik sektörünün yıldızlarından biri olan Wilco Group, sürekli büyümeyi hedef alan bir kurum. Hızlı değil, yeterli ve sağlıklı büyümeden yanayız. Yatırımlarımızı temizlik ile bağlantılı alanlarda yapmak istiyoruz. Gelişmiş ülkelere de iş yapma gibi bir hayalimiz var. Bu nedenle çok stratejik adımlar atıyor ve global firmalarda olduğu gibi kurumsal bir yapıya sahip, olduklarını belirti.



Haber Llinki : http://www.vansesigazetesi.com/haber-deniz-bank-In-temizligi-vanlI-isadamIna-emanet-63065.html?fbclid=IwAR2i3QR30rOsVxXs-qHY-eEoh3vPtFncas9e0PTOZgxwNWhYIfAuX_un1wM

24

Kasım

WILCO YENİ YILDA TÜRKİYE’NİN 81 İLİNDE (ekonomiajandasi.com)

Wilco Group Genel Müdürü Mehmet Avcı, Türkiye geneli 81 il’de, 2.000 noktada hizmet vererek, ülkemizin en büyük hijyen şirketi olmanın gururunu binlerce çalışanımızla yaşamaktayız, her zaman yenilikçi bir vizyona sahip kurumsal yapısıyla ilerleyişini sürdüren grubumuz; Türkiye’de hizmet verdiği alanlar içinde çok önemli bir konuma gelmiş ve iş yaptığı kurumlar tarafından çalışmaları takdirle bir yapıda olduklarını söyledi. Mehmet Avcı, “Grubumuz Türkiye ve Yurt Dışında Temizlik, Katı Atık Yönetimi, Güvenlik, İnşaat ve Yardımcı Personel hizmetleri vermektedir”, şeklinde konuştu.

Mehmet Avcı: Wilco Group, ofis temizliği, toplu taşım araçları temizliği, AVM temizliği, hastane temizliği, okul temizliği ve katı atıkların toplanması ve açık alanların genel temizliğinde yarım asırlık bir tecrübeye sahip. Bugün, ticari temizlik denildiğinde, Türkiye’de ilk akla gelen birkaç firmadan biridir Wilco Group, kazandığımızı kendi işimize yatırdık. Bu alanda ilerledik ve büyüdük. Bu nedenledir ki Wilco Group’un Hizmet kalitesi ve standartları, istikrarlı biçimde yükseldi. Nitekim bunu, hizmet verdiğimiz kurumlardan da anlayabilirsiniz.

MOBİL BİR YAPIMIZ VAR, KOLAY ADAPTE OLUYORUZ

Wilco Group olarak, Türkiye’nin 81 ilinde müşterilerimize hizmet veriyoruz. Bu bizim için büyük bir avantaj, bizimle çalışmak isteyecek potansiyel müşterilerimiz için de önemli bir avantaj. Dolayısıyla, İstanbul ve Ankara merkezli kurumsal firmalara sağladığımız hizmet kalitesini, Anadolu’nun her iline ve ilçesine rahatlıkla transfer edebiliyoruz. Her yerde şirket örgütlenmesi sağladığımız için ülkenin en uç noktasına bile temizlik hizmeti götürmemiz, bizim için çok kısa bir zaman alıyor. Mobilitemiz sayesinde, kolay adapte oluyoruz. Bu da hizmet kalitemizi yukarıya çeken bir özelliğimiz.

YENİLİKÇİ VE ÜRETKEN BİR KURUMUZ

İşimize yatırım yapıyoruz, Ar-Ge departmanımız ticari temizlikte hizmet, sistem ve ürün kalitesini arttırmak için çalışıyor. Okul temizliği üzerine araştırmalar yapıyor. Yaptığımız araştırmalarda bu konudaki eksiklikleri, tüketicilerin beklentilerini ve görüşlerini tespit ettik ve bu doğrultuda X Line Okul adlı yepyeni bir temizlik sistemi geliştirdik.

TEKNOLOJİYE YATIRIM YAPIYORUZ

Wilco Group, temizlikte, klasik yöntemler ve araçlarıyla yetinen bir kurum değil. En yeni gelişmeleri yakından takip ediyor ve bunları hiç vakit kaybetmeden kendi işimize transfer ediyoruz. Örneğin çalışanlarımızın sağlığı bizim açımızdan çok önemli,bu nedenle, örneğin şu günlerde, ergonomik temizlik araçları üzerinde çalışıyoruz. Ar-Ge ekibimiz, bu konuda sık sık yurt dışına giderek yenilikçi şirketlerle temaslarda bulunuyor. Fuarları çok sık takip ediyoruz. İnsan fiziğini en az yoran, en az fiziki güçle ve kolayca kullanılabilen temizlik teçhizatlarını araştırıyoruz.

Yine hijyen konusunda, nano teknoloji ile üretilmiş, insan sağlığına zarar vermeyen, daha kalıcı ve koruyucu temizlik maddelerini araştırıyoruz. Çok kullanımlı, kalabalık mekanlarda, uzun süreli ortam sterilizasyonunu sağlayan bu maddeleri kullanmak, maliyetli. Ancak bunu yapmak hem bizim rekabet gücümüzü arttırıyor, hem de kurumsal saygınlığımıza güç katıyor.

Mehmet Avcı: Temizlik sektörünün yıldızlarından biri olan Wilco Group, sürekli büyümeyi hedef alan bir kurum. Hızlı değil, yeterli ve sağlıklı büyümeden yanayız. Yatırımlarımızı temizlik ile bağlantılı alanlarda yapmak istiyoruz. Gelişmiş ülkelere de iş yapma gibi bir hayalimiz var. Bu nedenle çok stratejik adımlar atıyor ve global firmalarda olduğu gibi kurumsal bir yapıya sahip, olduklarını belirti.



Haber Llinki : http://www.ekonomiajandasi.com/wilco-yeni-yilda-turkiyenin-81-ilinde/66157?fbclid=IwAR2V15H4RhF5l5vYbzjccn43R79htmkAfLjA1uuetFwfRwU4HIZqwbGdGLk

24

Kasım

Vanlı İş Adamından Türkiye'nin 81 İline hizmet...(vanekspres.com)

Wilco Group Genel Müdürü Mehmet Avcı, Türkiye geneli 81 il’de, 2.000 noktada hizmet vererek, ülkemizin en büyük hijyen şirketi olmanın gururunu binlerce çalışanımızla yaşamaktayız, her zaman yenilikçi bir vizyona sahip kurumsal yapısıyla ilerleyişini sürdüren grubumuz; Türkiye’de hizmet verdiği alanlar içinde çok önemli bir konuma gelmiş ve iş yaptığı kurumlar tarafından çalışmaları takdirle bir yapıda olduklarını söyledi. Mehmet Avcı, “Grubumuz Türkiye ve Yurt Dışında Temizlik, Katı Atık Yönetimi, Güvenlik, İnşaat ve Yardımcı Personel hizmetleri vermektedir”, şeklinde konuştu.

Mehmet Avcı: Wilco Group, ofis temizliği, toplu taşım araçları temizliği, AVM temizliği, hastane temizliği, okul temizliği ve katı atıkların toplanması ve açık alanların genel temizliğinde yarım asırlık bir tecrübeye sahip. Bugün, ticari temizlik denildiğinde, Türkiye’de ilk akla gelen birkaç firmadan biridir Wilco Group, kazandığımızı kendi işimize yatırdık. Bu alanda ilerledik ve büyüdük. Bu nedenledir ki Wilco Group’un Hizmet kalitesi ve standartları, istikrarlı biçimde yükseldi. Nitekim bunu, hizmet verdiğimiz kurumlardan da anlayabilirsiniz.

MOBİL BİR YAPIMIZ VAR, KOLAY ADAPTE OLUYORUZ

Wilco Group olarak, Türkiye’nin 81 ilinde müşterilerimize hizmet veriyoruz. Bu bizim için büyük bir avantaj, bizimle çalışmak isteyecek potansiyel müşterilerimiz için de önemli bir avantaj. Dolayısıyla, İstanbul ve Ankara merkezli kurumsal firmalara sağladığımız hizmet kalitesini, Anadolu’nun her iline ve ilçesine rahatlıkla transfer edebiliyoruz. Her yerde şirket örgütlenmesi sağladığımız için ülkenin en uç noktasına bile temizlik hizmeti götürmemiz, bizim için çok kısa bir zaman alıyor. Mobilitemiz sayesinde, kolay adapte oluyoruz. Bu da hizmet kalitemizi yukarıya çeken bir özelliğimiz.

YENİLİKÇİ VE ÜRETKEN BİR KURUMUZ

İşimize yatırım yapıyoruz, Ar-Ge departmanımız ticari temizlikte hizmet, sistem ve ürün kalitesini arttırmak için çalışıyor. Okul temizliği üzerine araştırmalar yapıyor. Yaptığımız araştırmalarda bu konudaki eksiklikleri, tüketicilerin beklentilerini ve görüşlerini tespit ettik ve bu doğrultuda X Line Okul adlı yepyeni bir temizlik sistemi geliştirdik.

TEKNOLOJİYE YATIRIM YAPIYORUZ

Wilco Group, temizlikte, klasik yöntemler ve araçlarıyla yetinen bir kurum değil. En yeni gelişmeleri yakından takip ediyor ve bunları hiç vakit kaybetmeden kendi işimize transfer ediyoruz. Örneğin çalışanlarımızın sağlığı bizim açımızdan çok önemli,bu nedenle, örneğin şu günlerde, ergonomik temizlik araçları üzerinde çalışıyoruz. Ar-Ge ekibimiz, bu konuda sık sık yurt dışına giderek yenilikçi şirketlerle temaslarda bulunuyor. Fuarları çok sık takip ediyoruz. İnsan fiziğini en az yoran, en az fiziki güçle ve kolayca kullanılabilen temizlik teçhizatlarını araştırıyoruz.

Yine hijyen konusunda, nano teknoloji ile üretilmiş, insan sağlığına zarar vermeyen, daha kalıcı ve koruyucu temizlik maddelerini araştırıyoruz. Çok kullanımlı, kalabalık mekanlarda, uzun süreli ortam sterilizasyonunu sağlayan bu maddeleri kullanmak, maliyetli. Ancak bunu yapmak hem bizim rekabet gücümüzü arttırıyor, hem de kurumsal saygınlığımıza güç katıyor.

Mehmet Avcı: Temizlik sektörünün yıldızlarından biri olan Wilco Group, sürekli büyümeyi hedef alan bir kurum. Hızlı değil, yeterli ve sağlıklı büyümeden yanayız. Yatırımlarımızı temizlik ile bağlantılı alanlarda yapmak istiyoruz. Gelişmiş ülkelere de iş yapma gibi bir hayalimiz var. Bu nedenle çok stratejik adımlar atıyor ve global firmalarda olduğu gibi kurumsal bir yapıya sahip, olduklarını belirti.



Haber Llinki : http://www.vanekspres.com/gundem/vanli-is-adamindan-turkiye-nin-81-iline-hizmet-h11806.html?fbclid=IwAR0UwvA4kV7WtXXXAcuG3jdLJBfE6a8ERFS6mCVyE8aoxArKfbnKnuw9TnY

24

Kasım

Wilco üniversitede tez konusu oldu

Bundan tam 24 yıl önce Vanlı öğretmen Rıfat Avcı tarafından kurulan  Wilco Group, yıllar içinde elde ettiği örnek başarı nedeniyle, üniversitede tez konusu oluyor. 

 
Van Yüzüncü Yıl İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü Öğrencileri, Wilco Group’u öncelikle ortak bir dönem projesi olarak ele alacaklar. Bu kapsamda bir araya gelen 7 öğrenci ,Yard. Doç. Dr. Şakir İşleyen’in proje danışmanlığı ile işe koyuldular.
 
Nazlı Sağbalta, Şakir Tekin, Dilan Çakmak, Zafer Argın, Özgür Sarıbulak, Barış Sungur ve Mahmut Dağaç adlı öğrencilerden kurulu araştırma grubu, Van’dan doğan ve sonradan headquarter’ını İstanbul’a taşıyan şirketin, Türkiye genelinde gösterdiği olağanüstü başarısından çok etkilendiklerini söylediler.

Amerikalılar için nasıl Amerikan rüyası varsa Wilco’nunda taşrada yaşayanlar için gerçek bir Anadolu rüyası olduğunu belirten öğrenciler, sözlerini şöyle sürdürdüler: 

"Anadolu’dan doğmuş küçük bir şirketin hızla ilerlemesi, büyümesi ve kendini modernize ederek Türkiye’nin en prestijli kurumlarına hizmet verir gelmesi, akademik olarak incelenmesi gereken bir konu. Bizler bu anlamda bu başarını sırrını çözmeye çalışacağız. 

Wilco, bir aile şirketi olarak nasıl stratejiler izledi, nasıl yönetim teknikleri uyguladı ki hızla kurumsallaştı ve şirketi yetkin profesyonellerin eline teslim etti? İşte bu soruların cevabını çok merak ediyoruz. 

Çünkü bu cevaplar, büyümek isteyen pek çok şirket içinde yol gösterici olacak. 


Öğrencilerin bu çabasından etkilenen Wilco Group Genel Müdürü Mehmet Avcı, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’ni ziyaret ederek, hem öğrencilerle hem de danışmanları olan Doç.Dr. Şakir İşleyen ile görüşmeler yaptı. 

Avcı, konuya yönelik olarak şu açıklamada bulundu: 

"Babam yıllar önce ek gelir elde etmek için bir ofis temizlik şirketi olan Van-Tem’i kurdu. O zamanlar çevresindekiler, babamın bu girişimine burun kıvırmıştı. Ancak babam Rıfat Avcı bu işe inandı ve bu sektörün gelecekte çok büyüyeceğini düşündü. 

Nitekim inancında haklı çıktı. Kamu kurumlarında bu hizmetin özelleşmesi, sektörün büyümesine yol açarken, bizim de önümüzü açtı. Bugün Karsan,Mecedesgibi prestijlifirmalar için endüstriyel temizlik işlemleri yapıyoruz. Ziraat Bankası gibi dev bir kuruluşun Türkiye çapında bütün ofis-tesis temizlik ihtiyaçlarını, işinin ehli olan uzman ekibimizle, biz karşılıyoruz. 

Saygın bir kurum olan Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’ne personel desteği sağlıyoruz. Dev toplu taşım filolarının hijyenik temizliğini sağlıyoruz ve bu konuda Amerikalılar’dan bile daha iyi olduğumuz konusunda iddialıyız. 

Çeşitli alanlarda faaliyet yürüten şirketlerin personel ihtiyaçlarını karşılıyoruz, onlara bordrolama hizmeti veriyoruz. Bina ve tesis yönetimi yapıyoruz. Açık alanların ve bina dış cephelerinin temizliğini yapıyoruz. Katı atıkların toplanması işlemlerini yürütüyoruz. 2 bin 500 çalışanımızla toplam 65 ilde faaliyet yürütüyoruz.’’

 
Genç yönetici Avcı, öğrencilere Wilco Group ile ilgili çalışmalarını tamamlamaları için her türlü desteği vereceklerini söyledi. 

Kaynak: http://www.gazetevatan.com/bu-sirket-universitede-tez-konusu-oldu-755984-ekonomi/


24

Kasım

Hijyenik olmayan işletmeler tercih edilmiyor

Bir restoranın, hastanenin, kuaförün veya otelin müşterilerinden ‘’ Burası hiç temiz değil! ‘’ 

yorumunu duysanız; bu yorum orayı tercih etmemeniz için yeterli bir sebep olur muydu? Yoksa bu sizin için çok da önemli bir ayrıntı değil midir? 

Cintas Corporation bu sorunun cevabını bulmak için bir anket düzenledi ve sonuçlar şaşırtıcı. Online olarak yürütülen anket gösteriyor ki, insanların %85’i, temizlik ile ilgili olumsuz yorumlar alan işletmelerin müşterisi olmak istemiyorlar. 

Restoranlar (%75) ve oteller (%70), temizliğin satın alma alışkanlığını en fazla etkilediği işletmeler. Liste şu şekilde ilerliyor: 

1- Restoranlar %75 
2- Oteller %70 
3- Doktor muayenehaneleri %68 
4- Hastaneler %67 
5- Güzellik salonları %56 

Bu işletmelerin yanı sıra marketler, mağazalar, perakende satış mağazaları, eğlence parkları ve benzin istasyonları gibi işletmeler de, müşterilerin hijyen yorumlarına verdiği önemin yüksek olduğu işletmeler arasında. 

Anket ayrıca cinsiyetlerin, temizlik yorumlarından etkilenmeleri üzerine de sonuçlara ulaştı. Kadınlar, bu yorumlara erkeklerden daha fazla itibar ediyor. Öyle ki kadın katılımcıların %81’i, temiz olmadığı söylenen işletmelere gitmeyeceğini söylerken; erkek katılımcıların %70’i aynı şeyi söyledi. Ayrıca kadınların %73’ü, olumsuz temizlik yorumları alan doktor muayenehanelerini asla tercih etmeyeceğini söylerken, erkeklerde bu oran %62. 

Bu anket, işletme sahiplerinin iş yeri temizliğine ve hijyenine ne kadar önem vermesi gerektiğini yeniden kanıtlamış durumda. Rekabet ortamında ayakta kalmak isteyen işletmeler, en iyi hijyen seviyesine ulaşabilmek için stratejik ve planlı davranmalılar. Böylece, satın almaya yönlendiren en iyi yol olan ‘’tavsiye’’ yoluyla hedef kitlesi arasında güçlü bir imaj oluşturmaya başarırlar. 

Bu özgün çeviri metni, başka bir yayında kullanılamaz. Alıntı yapılması halinde web sitemize aktif link verilmesi gerekmektedir. Kaynak: www.cleanlink.com 
Çeviren: Naz Aycan Kip

24

Kasım

Ergonomik temizlik araçları kazaları azaltıyor

Eskiden, ticari temizlik görevlerinin çoğunluğu erkekti.  Bu nedenle ticari temizlikte kullanılan paspaslar erkek çalışanlara uygun olarak tasarlanmıştı. Fakat bugünün hijyen profesyonelleri, farklı ve gelişen iş gücünü kapsıyor.  Bu gelişmeler sadece kadın çalışan sayısını arttırmakla sınırlı değil.  Artık çalışanlar daha güvenli çalışma alanları, daha güvenli temizlik süreçleri ve aletlerine sahipler.  nemli temizlik yapan, ergonomik paspaslar gibi.

Teknolojik gelişmeler temizlikte el işi gücüne ihtiyacı azaltmasına karşın, yerleri silmek temizlik görevlilerinin yaralanmalarının önde gelen sebeplerinden biri olmaya devam ediyor.  Çünkü ağır kaldırma, aşağı doğru basınç ve tekrarlayan hareketler gerektiren bu iş bel, bilek ve kol kaslarında zorlanmalara sebep oluyor.  Ergonomik paspas kullanmayan bireylerin bu türde yaralanma ihtimalleri daha yüksektir.

Yaralanmalar, bina servis personellerinin sorumluluğundadır ve yaralanan çalışanlar, işçi devamsızlık oranlarını ve tazminat maliyetlerini arttırmaktadır.  Bu sebeple işçi sağlığına daha fazla önem veren temizlik üreticileri, ergonomik paspas kullanımına daha fazla özen gösteriyor.

KALİFORNİYA ÜNİVERSİTESİ’NİN ERGONOMİK RİSK FAKTÖRLERİ ÇALIŞMALARI 

2011 yılında Kaliforniya Üniversitesi araştırmacıları, temizlik iş gücünde işçi tazminatı iddialarını azaltmak amacıyla bir takım ergonomik risk faktörleri belirledi.  Araştırmaya göre temizlik alanındaki yaralanmalar, 2010 mali yılında 761 işçinin tazminat iddialarına ortam oluşturdu.

Proje ekibi, ergonomik risk faktörlerinin çoğunluğunun tekrarlanan zorlayıcı hareketler sebebiyle kas ve iskelet sistemindeki rahatsızlıklardan kaynaklandığını doğruladı.  Yer temizliği, temizlik işlerindeki yaralanmaların ilk beş nedeni içinde çöp dökme işlerinin arkasından gelerek ikinci sırada yer alıyor.

Çalışmaya göre ergonomik risk faktörleri yalnızca fiziksel değil.  Yaralanmalar, eğitim eksikliği bulunan denetlemeciler ve bilinçsiz temizleme protokollerinden de kaynaklanıyor.  Küçültülmüş temizlik bütçeleri ve daha az sayıda temizlik personeli çalıştırmak, işçiler üzerindeki baskıyı arttırıyor.

Araştırma ekibi, bu doğrultuda ergonomik risk faktörlerini belirledi ve bir öneri listesi hazırladı.

Önerilere göre rahat manevraya olanak sağlayan, kullanıcının boyuna göre ayarlanabilen hafif ve akıllı paspaslar ve denge sağlayan, potansiyel düşmeleri ve kaymaları önlemek için tasarlanan kaymaz ayakkabılar giymek, temizlik işlerindeki yaralanmaları azaltmaktadır.

24

Kasım

WILCO okul temizliğine giriyor

Türkiye'nin en prestijli ekonomi yayınlarındna biri olan Finans Gündem'de Wilco Group ile ilgili çıkan haber...

Ticari temizlik sektörünün en büyük kurumlarından biri olan Wilco Group, X-Line Okul adlı temizlik sistemiyle, Okul Temizliği sektörüne de giriyor İstanbul’da İETT’ye ait toplu taşım araçlarının hijyenik temizliğinin yüzde 70’ini gerçekleştiren, Yurt çapında ise Ziraat Bankası ve Devlet Tiyatroları şubelerinin temizliğini yapan Wilco, okul temizliği için X-Line Okul adlı özel bir sistemi geliştirdi.

Wilco Group CEO’su Mehmet Avcı, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada; Türkiye’de okul temizliğinin bilinçsiz yapıldığını ve herhangi bir standardının olmadığını belirterek, şöyle devam etti; 

"Biz, okul temizliğine bir standart getirmek istedik. Amerika ve Avrupa ülkelerinde okul temizliği nasıl yapılıyor, araştırdık ve uzun erimli bir çalışma sonucunda, X-Line Okul’u geliştirdik.’’

X-Line Okul ‘da, Avrupa Birliği’nin okul temizliği konusundaki standartlarını baz aldıklarını vurgulayan Avcı, bu sistemde renk kodlarına göre malzeme kullandıklarını ve bir okulun her biriminin ayrı renklerde malzemelerle temizlendiğini belirterek ekliyor:

"Böylece öğrenciler de veliler de, yapılan temizliği kolayca denetleyebilecekler. ‘’ 


Çizgi Koleji ile iş birliği Wilco Group, Türkiye’deki ilk pilot uygulamayı Çizgi Koleji ile yapıyor. Çizgi Koleji kurucusu Ulaş Velioğlu, okullarında eğitimin kalitesi kadar çocuklara sundukları sağlıklı ve hijyenik ortamın da çok önemli olduğunu belirterek şunları söylüyor:

 "Biz Çizgi Koleji olarak, tüm Türkiye’de hızla büyüyoruz. Toplam 6 ayrı kampüsümüz var ve bunlara yenileri eklenecek. Öğrencilerimiz, günün önemli bir vaktini okullarımızda harcıyor. Bu nedenle onlara en sağlıklı ve en hijyenik atmosferi sağlamakla yükümlüyüz. Nitekim bu niyetimizden dolayı, Wilco Group ile böyle bir iş birliğine girdik. Çocuklarımız Avrupa Standartlarında temizlik yapılan dersliklerde eğitim görsün istedik. Bu tür bir temizlik ve hijyen anlayışı, bizim eğitimimize önemli bir kalite katıyor. Velilerin de üzerinde dikkatle durdukları bir konu temizlik...’’ 

Ulaş Velioğlu, X-Line Okul temizlik sisteminde temizliğin ıslak değil, nemli yapıldığını hatırlatarak;

"Çünkü Islak temizlik, temizlemekten çok kirletiyor, yani bakterilerin yayılmasını kolaylaştırıyor, nemli temizlikte ise bakterilerin taşınması ve çapraz bulaşmanın önüne geçerek yüzde yüz hijyen sağlıyor’’ diyor. 

Velioğlu , Çizgi Kolejleri olarak, çalışma hakları konusunda çok titizlendiklerini belirterek şöyle diyor; 

"’X-Line Okul sisteminde bizi en çok cezbeden özelliklerden biri de kullanılan bütün aletlerin ergonomik olması. Yani temizlik çalışanı arkadaşlarımızı fiziken rahatsız etmemesi, yormaması. Zaten özel dizayn edilmiş paspaslar, Almanya’dan getirilen özel makinalarda temizlenip, insan sağlığına zarar vermeyen, çevre dostu temizlik maddeleriyle nemlendiriliyor ve ıslak mendil gibi paketleniyor. Temizlik çalışanları, mikrofiber paspas bezini de diğer silme bezlerini de bir defa kullanıp, temizlemeye gönderiyor. Her bez, türüne göre asla birbirine karıştırılmadan, farklı makinalarda yıkanıp, tekrar kullanıma hazır hale getiriliyor. Gerçekten, her anlamda muhteşem bir sistem.“

KAYNAK: http://www.finansgundem.com/haber/wilco-group_-okul-temizligine-giriyor/687089#ixzz3dbc7De1N

24

Kasım

Türkiye’de okul temizliği sektöründe yeni bir boyut

Türkiye’de okul temizliğinin bilinçsiz yapıldığını ve hiç bir standardının bulunmadığını tespit eden WILCO kendi Ar-Ge departmanında geliştirdiği X-Line Okul adlı temizlik sistemiyle, Türkiye’deki okul temizliği sektörüne yeni bir boyut getiriyor.

Bildiğimiz üzere bulaşıcı hastalıkların en çok yayıldığı alanlar okullar. Bu sebeple, hem sağlıklı ortamlarda eğitim verilmesi hem de halk sağlığının korunması açısından okul temizliği oldukça önem arzediyor. 

X-Line Okul ‘da, AB ’nin okul temizliği konusundaki standartlarını baz alıyor, bu sistemde, renk kodlarına göre malzeme kullanıyor ve bir okulun her birimini ayrı renklerde malzemelerle temizliyor. Böylece öğrencilere ve ailelere, yapılan temizliği denetleme fırsatı sunmuş oluyor.

X-Line Okul temizlik sisteminde temizlik ıslak değil, nemli yapılıyor. Zira ıslak temizlik, temizlemekten çok kirletiyor. Yani bakterilerin yayılmasını kolaylaştırıyor. Nemli temizlikte ise bakterilerin taşınması ve çapraz bulaşmanın önüne geçilerek %100 hijyen sağlanıyor. Özel dizayn edilmiş paspaslar, Almanya’dan getirilen özel makinalarda temizlenip, insan sağlığına ziyan vermeyen, çevre dostu temizlik maddeleriyle nemlendiriliyor ve yaş mendil gibi paketleniyor. 

Ayrıca en önemli detaylardan biri, kullanılan bütün aletlerin ergonomik olması. Yani araçları, temizlik çalışanlarını, fiziken keyifsiz etmiyor ve yormuyor. Temizlik çalışanları, mikrofiber paspas bezini de başka silme bezlerini de bir defa kullanıp, temizlemeye gönderiyor. Her bez, türüne göre hiç bir zaman birbirine karıştırılmadan, değişik makinalarda yıkanıp, bir daha kullanıma hazır hale getiriliyor.

Wilco Group, bünyesinde barındırdığı İlgi Sosyal Hizmetler ve İlgi Tedarik Hizmetleri gibi şirketlerle, Türkiye'nin 65 il ve 450 ilçesinde faaliyet gösteriyor. Wilco Group'un yaygın hizmet ağı içinde, 2 bin 500 personel, kamu ve özel sektör kuruluşlarına hizmet veriyor. İstanbul’da İETT’ye ait toplu taşım araçlarının hijyenik temizliğinin yüzde 70’ini gerçekleştiren Wilco Group, yurt çapında ise Ziraat Bankası şubelerinin temizliğini, Devlet Tiyatroları şubelerinin ise hem temizlik hem de yardımcı personel temini hizmetini gerçekleştiriyor. 

Kaynak:

http://beylikduzu.com.tr/tr-TR/haberler/2246/okul-temizligi-sektorune-yeni-bir-boyut

24

Kasım

Wilco Group, yenilikçi ve üretken bir kurum

Wilco Group Genel Müdürü Mehmet Avcı, her zaman yenilikçi bir vizyona sahip kurumsal yapısıyla ilerleyişini sürdüren grubumuz; Türkiye’de hizmet verdiği alanlar içinde çok önemli bir konuma gelmiş ve iş yaptığı kurumlar tarafından çalışmaları takdirle bir yapıda olduklarını söyledi. Mehmet Avcı, “Grubumuz Türkiye ve Yurt Dışında Temizlik, Katı Atık Yönetimi, Güvenlik, İnşaat  ve Yardımcı Personel hizmetleri vermektedir” şeklinde konuştu.

Temeli 1991 yılında Yönetim Kurulu Başkanı Rıfat Avcı tarafından atılan Wilco Group, Rıfat Avcı’nın sınıf öğretmenliği yaparken Van ilinde, bu alandaki ihtiyacı görerek, ev ve işyerlerine temizlik hizmeti vermek amacıyla Van-Tem Temizlik Ltd. Şti.’ni kurdu.

Kısa sürede başarı yakalayan firma, hizmet ağını genişleterek bünyesine başka şirketleri kattı ve bunları Avcı Şirketler Grubu altında birleştirdi. Bünyesindeki şirketler; İlgi Sosyal Hizmetler, İlgi Tedarik Hizmetleri ve Avcı İnşaat.

Öncelikle firmanız ve Endüstriyel temizlik sektöründe sunduğu hizmetlerden bahseder misiniz?

Mehmet Avcı: Wilco Group,  ofis temizliği, toplu taşım araçları temizliği, AVM temizliği, hastane temizliği, okul temizliği ve katı atıkların toplanması ve açık alanların  genel temizliğinde yarım asırlık bir tecrübeye sahip. Bugün, ticari temizlik denildiğinde, Türkiye’de ilk akla gelen birkaç firmadan biridir Wilco Group. Bu noktaya gelmemiz kolay olmadı. Biz kazandığımızı kendi işimize yatırdık. Bu alanda ilerledik ve büyüdük. Bu nedenledir ki Wilco Group’un Hizmet kalitesi ve standartları, istikrarlı biçimde yükseldi. Nitekim bunu,  hizmet verdiğimiz kurumlardan da anlayabilirsiniz.

Türkiye’nin en prestijli, en titiz ve başarılı firmaları Wilco Group’un müşterisi.  Karsan, Otokar, Mercedes Benz, İETT, Ziraat Bankası ve Devlet Tiyatroları, Wilco Goup ile çalışmayı tercih ediyor. İyi bir firma değilseniz iyilerle çalışamazsınız.

 Sektöre sunduğunuz hizmet anlayışı ve farklılıklarınız nelerdir?

Mehmet Avcı:

1 Yenilikçi ve üretken bir kurumuz:Yukarıda işimize yatırım yaptığımızı söyledim. Örneğin bizim bir Ar-Ge departmanımız var.  Bu departman ticari temizlikte hizmet, sistem ve ürün kalitesini arttırmak için çalışıyor. Örneğin epey bir zamandır okul temizliği üzerine araştırmalar yapıyor. Yaptığımız araştırmalarda bu konudaki eksiklikleri, tüketicilerin beklentilerini ve görüşlerini tespit ettik ve bu doğrultuda Alman Arqora grubu ile iş birliği yaparak X Line Okul adlı yepyeni bir temizlik sistemi geliştirdik.

2-Teknolojiye yatırım yapıyoruz

Wilco Group, temizlikte, klasik yöntemler ve araçlarıyla yetinen bir kurum değil. En yeni gelişmeleri yakından takip ediyor ve bunları hiç vakit kaybetmeden kendi işimize transfer ediyoruz. Örneğin çalışanlarımızın sağlığı bizim açımızdan çok önemli, onlar bizim her şeyimiz. Bu nedenle, örneğin şu günlerde, ergonomik temizlik araçları üzerinde çalışıyoruz. Ar-Ge ekibimiz, bu konuda sık sık yurt dışına giderek yenilikçi şirketlerle temaslarda bulunuyor. Fuarları çok sık takip ediyoruz. İnsan fiziğini en az yoran, en az fiziki güçle ve kolayca kullanılabilen temizlik teçhizatlarını araştırıyoruz.

Yine hijyen konusunda, nano teknoloji ile üretilmiş, insan sağlığına zarar vermeyen, daha kalıcı ve koruyucu temizlik maddelerini araştırıyoruz. Çok kullanımlı, kalabalık mekanlarda, uzun süreli ortam sterilizasyonunu sağlayan bu maddeleri kullanmak, maliyetli. Ancak bunu yapmak hem bizim rekabet gücümüzü arttırıyor, hem de kurumsal saygınlığımıza güç katıyor.

3-Mobil bir yapımız var, kolay adapte oluyoruz

Halen Wilco Group olarak,  Türkiye’nin 65 il ve 450 ilçesindeki müşterilerimize hizmet veriyoruz. Bu bizim için büyük bir avantaj, bizimle çalışmak isteyecek potansiyel müşterilerimiz için de önemli bir avantaj. Dolayısıyla, İstanbul ve Ankara merkezli kurumsal firmalara sağladığımız hizmet kalitesini, Anadolu’nun her iline ve ilçesine rahatlıkla transfer edebiliyoruz. Her yerde şirket örgütlenmesi sağladığımız için ülkenin en uç noktasına bile temizlik hizmeti götürmemiz, bizim için çok kısa bir zaman alıyor. Mobilitemiz sayesinde, kolay adapte oluyoruz. Bu da hizmet kalitemizi yukarıya çeken bir özelliğimiz.

Türkiye endüstriyel temizlik sektörünü nasıl değerlendiriyorsunuz?

Mehmet Avcı:Türkiye’nin, Hizmet sektörü içerisinde bana göre en önem verilmesi gereken hizmet grubu temizlik hizmetidir. Bu gün temizlik şirketlerini bir akademi gibi görebilmek gerekir, bunun nedeni şirketler çalıştırdığı personellerin kriterlerini belirlerken her kriteri en alt seviyeden belirlemek zorunda, hatta bazı şirketler kriter olarak sadece 18 yaşını doldurmasının yeterli olduğunu belirlemektedir. Temizlik şirketleri, bir personel işe aldığı zaman kimyasal ve makine kullanımı, iş yeri çalışma disiplini, kılık kıyafet, hijyen, iş güvenliği, davranış, sosyal hakları gibi bir çok konuda eğitim vermektedir, ayrıca istihdam yaratarak işsizlik sorununu ciddi oranda düşürmekle birlikte ekonomiye çok ciddi katkı sağlamaktadır. Firmalar bu katkıları sağlarken hizmet sektörü ile ilgili çıkan yasalara herhangi bir şekilde müdahil olamamaktadır ve bu nedenle bir çok firma bu yasalara uyum sağlayamayarak ve sadece iş alma mantığı ile zarar etmeyi göze alarak iflas etmek zorunda kalmaktadır. Bunun nedeni firmaların bir araya gelememesidir. Bu gün bir çok temizlik şirketleri dernekleri var ama bence hiç biri bir araya getirici girişimlerde bulunmamış. Beklentim daha büyük çapta bir federasyon oluşturulup Türkiye’de bulunan tüm temizlik şirketlerini bir arada tutmak. Hizmet kalitesi, karlılık anlamında büyük adımlar atarak Türkiye’nin en prestijli Federasyonu olup söz sahibi olabiliriz.

Önümüzdeki dönem sektör ve firma olarak beklentileriniz nelerdir?

Mehmet Avcı:Temizlik sektörünün yıldızlarından biri olan Wilco Group,  sürekli büyümeyi hedef alan bir kurum. Hızlı değil, yeterli ve sağlıklı büyümeden yanayız.  Yatırımlarımızı temizlik ve ilintili alanlarda yapmak istiyoruz. Bizim, Batının gelişmiş ülkelerinde de bu işi yapma gibi bir hayalimiz var. Bu nedenle çok stratejik adımlar atıyor ve global firmalarda olduğu gibi kurumsal bir yapıya kavuşmak istiyoruz. Kurumsallaşarak, sağlam bir sistem kurmak, bu sektörde ölümsüz bir firma olabilmenin anahtarı bence.

Türkiye, ara ara politik krizler ve buna bununla bağlantılı olarak ekonomik dalgalanmalar yaşasa da sürekli ilerleyen bir ülke. Bugün Dünya Bankası istatistiklerine baktığınızda, dünyada hiçbir şeyin geriye gitmediğini, aksine iyiye gittiğini görürsünüz. Bu anlamda Türkiye’de ileriki yıllarda hizmet sektörü daha da gelişecek. Hizmet sektörünün gelişmesi demek, ticari temizlik sektörünün daha da canlanması ve  pazarın büyümesi demek. Wilco Group daha şimdiden kendisini o günlere hazırlıyor.

Kaynak: http://www.teshiad.org.tr/wilco-group-yenilikci-ve-uretken-bir-kurum.html

24

Kasım

Hijyen alanında dev iş birliği

Wilco Group, ile Arcora International hijyen alanında önemli iş birliği yaptı. Gerçekleşen anlaşma çerçevesinde Arcora Group CEO’su Sami Memili ile Wilco Group Genel Müdürü Mehmet Avcı büyütülen hedeflerden duyulan memnuniyetlerini dile getirdiler.

Arcora’nın Türkiye ve Kuzey Kıbrıs distribütörlüğünü Wilco group yapacak. WILCO GROUP Genel Müdürü Mehmet Avcı’nın Almanya’nın Münih merkezli uluslararası firması Arcora ile yaptığı dev anlaşma çerçevesinde "Türkiye’de temizlik hizmetleri, ekipman servisi ve tedariki ayrı bir ivme kazanacak." dedi.

Bu kapsamda temizlik sektörünün öncü kuruluşu Arcora International CEO Sami Memili ile Hijyen Life Dergisi olarak sohbet etme fırsattı bulduk.  Sami Memili Hijyen Life Dergisi’nin hijyen alanında sunduğu zengin içerik ve sektörü kapsayan çalışmalarından duyduğu memnuniyeti belirti. Sektör olarak Türkiye pazarındaki eksikliklerin basın gücü ile daha iyi bir yere geleceğini belirten Memili ile yaptığımız güzel ve içten sohbetinden dolayı memnuniyetimizi belirtmek isteriz. WILCO ve ARCORA iş birliği ile Türkiye pazarına çok şey katacaklarından eminiz.

“Daha temiz bir çevre ve güvenli bir gelecek”

Wilco ailesi ile beraber dünya markası olan ARCORA GROUP global aile yapısına uluslararası deneyimlerimizi ortak bir zihniyet içerisinde GLOBAL düşün Lokal hareket et sloganıyla Türkiye de başarılı bir yol alacağımızı ve Marketing çalışmalar yapıp Türkiye de WILCO VE ARCORA markasını daha da iyi bir yere getirme vazifesinde her zaman yanlarında olacağız.

Sami Memili : 

"Wilco group Türkiye pazarında verimlik, çevre, kalite konularına odaklandıklarını Wilco group ile yaptıkları araştırmalar sonucu müşteri memnuniyeti  ile beraber daha önce kalite ve çevre duyarlığı ürünlerin  kullanımının önemli olduğunu belirti. Bizim için gelecekteki pazar başarısı için önemli anahtar kavram çevre kaynaklarının dikkatli kullanımını içerir. Bu nedenle, biz de çevre ve kalite yönetimini içeren bir yönetim sistemi var. Ürünlerimiz dünya standartlarında. Baktığımızda çağımızın en önemli görevlerden biri piyasa ihtiyaçlarını tanımak ve onlara erişilebilir olması sağlamaktır. Bugün şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki, temizlik sektöründe olsun, hijyen alanında olsun profesyonel ve sektörde gerekli eğitimlerini almış dünya standartlarında Arcora markası ile Türkiye pazarında verimlik farklılık getireceğiz.

Wilco Kurucusu Rıfat Avcı:  Özelikle sektör olarak önemli gelişmeler kaydettiklerini belirtirken "Kuruluş aşamasında bir çok zorluğu kıt imkanlar ile aştıklarını bugün binlerce insana iş kapısı olan Wilco group, Anadolu’dan doğmuş küçük bir şirketin hızla ilerlemesi, büyümesi ve kendini modernize ederek Türkiye’nin en prestijli kurumlarına hizmet verir hale gelmesi ayrı bir mutluluk. Wilco, bir aile şirketi hızla kurumsallaştı ve şirketi yetkin profesyonellerin elinde  bugün kaygımız  gençlerimizin geleceği, yol gösterici olacağız."

HİJYEN LIFE

kaynak: http://www.hijyenlife.com/hijyen-alaninda-dev-is-birligi/

23

Kasım

Okullara, AB standartlarında hijyenik temizlik

Wilco Group'un yeni geliştirdiği 'X-Line Okul' temizlik sisteminin haberi Vatan Gazetesi'nde de yayınlandı...

Okullara bundan böyle AB standartlarında hijyenik temizlik geliyor. Ticari temizlik sektörünün en büyük kurumlarından biri olan Wilco Group,  X-Line Okul  adlı temizlik sistemiyle, Türkiye’deki Okul Temizliği sektörüne yeni bir boyut katıyor.
 
İstanbul’da İETT’ye ait toplu taşım araçlarının hijyenik temizliğinin yüzde 70’ini gerçekleştiren, Yurt çapında ise Ziraat Bankası ve Devlet Tiyatroları şubelerinin  temizliğini yapan Wilco, okul temizliği için  X-Line Okul adlı özel bir sistemi  geliştirdi.
 
Wilco Group CEO’su Mehmet Avcı, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada; Türkiye’de okul temizliğinin bilinçsiz yapıldığını ve herhangi bir standardının olmadığını belirterek, şöyle devam etti;  ’’Türkiye ileri bir ülke ve biz vatandaşlar her anlamda en iyisini hak ediyoruz. Bu anlamda biz, okul temizliğine bir standart getirmek istedik. Amerika ve Avrupa ülkelerinde okul temizliği nasıl yapılıyor, araştırdık ve uzun erimli bir çalışma sonucunda,  X-Line Okul’u geliştirdik.’’
 
X-Line Okul ‘da, Avrupa Birliği’nin okul temizliği konusundaki standartlarını baz aldıklarını vurgulayan Avcı,bu sistemde renk kodlarına göre malzeme kullandıklarını ve bir okulun her biriminin ayrı renklerde malzemelerle temizlendiğini belirterek ekliyor:  ‘’Böylece öğrenciler de veliler de, yapılan temizliği kolayca denetleyebilecekler. ‘’

Wilco Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı M. Sinan Avcı ise bulaşıcı hastalıkların en rahat yayıldığı alanların, okullar olduğu uyarısında bulunarak şöyle sürdürüyor konuşmasını:  ‘’Hem halk sağlığı açısından hem de verimli bir eğitim açısından okul temizliği son derece önemli. Bu nedenle bilimsel yapılması gerekiyor bu nedenle dünya temizlik sektöründeki en son teknolojik gelişmelerin bu alana uygulanması gerekiyor.’’ 
 
Çizgi Koleji ile iş birliği
 
Wilco Group, Türkiye’deki ilk pilot uygulamayı Çizgi Koleji ile yapıyor. Çizgi Koleji kurucusu Ulaş Velioğlu, okullarında eğitimin kalitesi kadar çocuklara sundukları sağlıklı ve hijyenik ortamın da çok önemli olduğunu belirterek şunları söylüyor: ‘’ Biz Çizgi Koleji olarak, tüm Türkiye’de hızla büyüyoruz. Toplam 6 ayrı kampüsümüz var ve bunlara yenileri eklenecek. Öğrencilerimiz, günün önemli bir vaktini okullarımızda harcıyor. Bu nedenle onlara en sağlıklı ve en hijyenik atmosferi sağlamakla yükümlüyüz. Nitekim bu niyetimizden dolayı, Wilco  Group ile böyle bir iş birliğine girdik. Çocuklarımız Avrupa Standartlarında temizlik yapılan dersliklerde eğitim görsün istedik. Bu tür bir temizlik ve hijyen anlayışı, bizim eğitimimize önemli bir kalite katıyor. Velilerin de üzerinde dikkatle durdukları bir konu temizlik...’’
 
Ulaş Velioğlu, X-Line Okul temizlik sisteminde temizliğin ıslak değil, nemli yapıldığını hatırlatarak,‘’Çünkü  Islak temizlik, temizlemekten çok kirletiyor, yani bakterilerin yayılmasını kolaylaştırıyor, nemli temizlikte ise bakterilerin taşınması ve çapraz bulaşmanın önüne geçerek yüzde yüz hijyen sağlıyor’’ diyor.
 
Velioğlu , Çizgi Kolejleri  olarak, çalışma hakları konusunda çok titizlendiklerini belirterek şöyle diyor; ‘’X-Line Okul sisteminde bizi en çok cezbeden özelliklerden biri de kullanılan bütün aletlerin ergonomik olması. Yani temizlik çalışanı arkadaşlarımızı fiziken rahatsız etmemesi, yormaması. Zaten özel dizayn edilmiş paspaslar, Almanya’dan getirilen özel makinalarda temizlenip, insan sağlığına zarar vermeyen, çevre dostu temizlik maddeleriyle nemlendiriliyor ve ıslak mendil gibi paketleniyor. Temizlik çalışanları, mikrofiber paspas bezini de diğer silme bezlerini de bir defa  kullanıp, temizlemeye gönderiyor. Her bez, türüne göre asla birbirine karıştırılmadan, farklı makinalarda yıkanıp, tekrar kullanıma hazır hale getiriliyor. Gerçekten, her anlamda muhteşem bir sistem.“

Kaynak: http://www.gazetevatan.com/okullara-ab-standartlarinda-hijyenik-temizlik-geliyor-802190-ekonomi/

23

Kasım

İETT otobüsleri nasıl dezenfekte ediliyor?

Wilco Group Genel Müdürü Mehmet Avcı'nın Vivahiba'daki yazısı...


"Toplu Taşım araçlarının doğru temizliği, halk sağlığı açısından çok önemli. Özellikle İstanbul gibi büyük metropollerde bu durum daha da elzem bir hal alıyor. İETT otobüslerinin yoğun kullanımı, bu otobüslerin en iyi şekilde temizlenmesi ihtiyacını da beraberinde getiriyor.

Peki bu nasıl olacak? Sıradan bir temizlikle İETT otobüslerinde hijyen sağlanabilir mi? 

Tabii ki sağlanamaz. İşte tam da bu noktada Wilco Group 'un deneyimi devreye giriyor. Wilco, en ileri hijyen teknolojilerini Türkiye Temizlik sektörüne kazandırarak, halk sağlığı konusunda gösterdiği özeni de ortaya koyuyor. Bu anlamda İETT ile işbirliğine giderek bu deneyimini ve titizliğini İETT'nin deneyimi ve titizliğiyle birleştirmeye çalışıyor.

Bugün Wilco Group, İstanbul'da tam 3 bin İETT otobüsünün iç ve dış temizliğinden sorumlu. 
Bu temizlik öyle sıradan ya da geleneksel yöntemlerle yapılmıyor. Wilco'nun özel eğitimli personeliyle ve en son hijyen teknolojileri kullanılarak yapılıyor. Üstelik bu konuda, insan sağlığına zarar vermeyen maddelerin kullanımına dikkat ediliyor. 

Fazla söze gerek yok. Size, Akşam Gazetesi'nde konuyla ilgili çıkan bir haberi aynen aktarmak istiyorum. 
Buyrun:

İETT GENEL MÜDÜRÜ BARAÇLI, OTOBÜS VE METROBÜSLERİN, HAFTADA BİR KANSEROJEN VE GENLERE ZARAR VERMEYEN RUHSATLI İLAÇLARLA TEMIZLENDİĞİNİ AÇIKLADI.

Grip salgınında toplu taşıma araçlarının temizlenmesi özel önem arz ederken, İstanbul’da her gün milyonlarca yolcuya hizmet veren otobüs ve metrobüslerin, haftada bir ilaçla dezenfekte edildiği belirtildi. 

İETT'den yapılan açıklamada, her gün otobüslerin tüm iç yüzeylerinin, tavanın, koltukların, cam, reklam panoları, yolcu tutamak ve tutamak borularıyla kapıların ve araçtaki tüm metal yüzeylerin parfümlü ve hijyenik temizlik malzemeleriyle temizlendiği anlatıldı. 

Açıklamada, "Bu işlemlere ek haftada bir detaylı dezenfeksiyon işlemine tabi tutulan otobüsler, ayrıca mekanik bakım öncesi ve sonrasında da temizleniyor. Kullanılan temizlik maddeleri uygulanan yüzeye uygun şekilde seçiliyor.

ZARARSIZ İLAÇ KULLANILIYOR 

Otobüslerin bağlı bulunduğu garajlarda gece geç saatlerde uygulanan temizlik ve dezenfekte işlemleri sayesinde araçlar, her türlü mikrop ve zararlı organizmalara karşı güvenli hale getiriliyor" denildi. 

Açıklamada İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı’nın konuya ilişkin şu sözlerine de yer verildi:

"İlaçlamayı uluslararası kalite belgeli ve Sağlık Bakanlığı ruhsatlı korozif, kanserojen ve genlere zarar vermeyen, cildi ve gözleri tahrip etmeyen maddelerle yapıyoruz. Özel giysisi, maskesi, gözlüğü ve eldiveni bulunan çalışanımız, püskürtme cihazıyla yolcu tutamak ve tutamak boruları, koltuk ve kapı tutma yerleri gibi temasın yoğun olduğu yerleri ilaçlıyor.

Kaynak: http://vivahiba.com/article/show/iett-otobusleri-nasil-dezenfekte-ediliyor/

23

Kasım

Wilco Group, otel ve restoran ihtiyaçlarına cevap veren ürünler sunuyor

İNCİ ETKİLİ SIHHİ TESİSAT TEMİZLEYİCİ: Karma Pearl

Tüm banyo bölümündeki günlük temizlik için amidosülfon asidi bazlı sıhhi tesisat temizleyici, KARMA Pearl ile temizlenen yüzeyler polimer yüzey aktif maddelerle işlenir (İnci Etkisi). Böylece iz kalıntıları taşımayan, hızlı kuruyan, yüksek ışıltılı ve korumalı yüzeyler elde edersiniz. Bakım temizliği çok kolaylaşır ve temizlik süresi hissedilir şekilde kısalır.

• Özel etkin maddeler kombinasyonu ile kireç, idrar taşlarını, sabun ve yağ kalıntılarını söker.
• Fayans, cam, plastik ve paslanmaz çelik üzerine düzenli kullanıldığı zaman temel temizlik işlemine gerek kalmaz.
• Ferahlık kokusu ile derinlemesine ve materyal yıpratmadan temizler.

Kullanım Alanları
Tüm aside dayanıklı materyaller üzerine ve fayans, lavabo ve klozet gibi yüzeylere uygulanabilir. Özellikle sıhhi porselen, krom ve paslanmaz çelik yüzeyler, duvar ve zemin karoları için uygundur. Anti bakteriyel konsantre, kayarak akma özelliği sayesinde, iz bırakmadan kurur. Daima soğuk su kullanılması gerekir. Mermer, Soinhofer plakaları, traverten, deniz kabuğu kireci gibi kireçli doğal taşlar üzerine uygulanmamalıdır. Alüminyum, boyalı yüzeyler ve akrilik cam üzerine uygulanmamalıdır.

CAM, AYNA VE PLASTİK TEMİZLEYİCİ: So-Klar
İz bırakmayan temizlik için kullanıma hazır cam ve plastik temizleyici, hızlı ve iz bırakmadan kurur, anti-kirlenme etkisi verir. Yağlı kalıntılarda iyi temizlik etkisine sahiptir. Kullanıma hazır cam temizleyici pratik sprey başlığına sahiptir. Böylece belirli noktaların temizliği mümkündür.

Kullanım Alanları
Ayna, cam, pencere, çerçeve, plastik ve araç camları gibi yüzeylerin bakım temizliği içindir.

BİYOLOJİK TEMİZLEYİCİ VE KÖTÜ KOKU GİDERİCİ: Bio-Live
Bio-Live çöp bidonları, geri dönüşüm atık bidonları, çöp bidonları, kirli çamaşır depoları, konteyner yıkama tesisatı ve kusmuk, dışkı, psivar, tuvalet, banyo ve diğer yüzeylerden inatçı kokuları temizler.

• Bio-Live içerisinde bulunan kültürler (yaşayan mikro organizmalar) dokuların derinine kadar inmiş kirleri ve lekeleri çözer ve kötü kokuları doğal şekilde yok edilir ve kötü kokuya neden olan ayrışma maddelerine dönüşümü engellenir.
• Bio-Live uzun süre kalıcı, güzel bir koku bırakır.
• Halı, kumaş, masa örtüsü ve nevresimlerdeki lekelerin temizlenmesi için de uygundur.

Kullanım Alanları
Yaşlı bakım evlerinde, hastanelerde, restoranlarda, okullarda, umumi sıhhi tesisatta, banyo, WC, halı, döşeme, nevresimlerde, atık su, zemin ve yüzey alanlarında kötü kokuları defetmek için kullanılır. Optimal bir koku giderimi sağlamak için haftada 4 ila 6 kez belirli  dozajda kullanılmalıdır. Kullanımdan önce çalkalanmalıdır.

MİKROFİBER CAM SİLME BEZİ: Fine-Line
• Çift dikişli kenar ve ekstra kaliteli çerçeve bandı
• Ortalamanın üzerinde ömür
• Piyasadaki diğer temizlik bezlerine göre masraf ve zamandan tasarruf
• Maksimum su ve kir emiş ve tutma gücü
Kullanım Alanları
Camlarda, aynalarda ve kromda iz bırakmadan temizlik sağlar. Özel dokusu sayesinde tiftiksizdir. Süper emicidir, kendi ağırlığının 8 katı kadar sıvı emer.

MİKROFİBER BULAŞIK BEZİ
• Çift dikişli kenar ve ekstra kaliteli çerçeve bandı
• Ortalamanın üzerinde ömür
• Piyasadaki diğer temizlik bezlerine göre masraf ve zamandan tasarruf sağlar
• Maksimum su ve kir emiş ve tutma gücü

Kullanım Alanları
Mikrofiber Polyesterli bulaşık bezi çok ince ve bakımı kolay bir dokudan mamuldür ve bu doku, tüm duz yüzeyleri ideal, tiftiksiz ve yağları emerek temizlemektedir. Otel mutfakları için ideal bir üründür.

ULTRA-ORIGINAL VELCROLU MOP BEZİ

Özellikleri
• Optimum kayma özelliği
• Zor kirleri söker
• Yüzeyler üzerinde yüksek performans
• Birinci sınıf mikro lifler
• Ortalamanın üzerinde ömür

Kullanım Alanları
• Bakım amaçlı temizlik
• Temel temizlik
• Islak ve kuru temizlik

Hedef Gruplar
• Sanayi
• Klinikler
• Huzurevleri ve bakımevleri
• Kamu kuruluşları

Zemin Döşemeleri
• Elastik zemin döşemeleri
• Sert kaplamalar
• Fayanslar
• Sermaik fayanslar
• Taş zeminler
• Lamine zeminler
• Düz ve pürüzlü zeminler için ideal değildir.

ULTRA DELUXE WILCO İLE  ARTIK TÜRKİYE'DE
Tüm kullanım alanları için özel temizlik ve bakım sistemi olan Ultra Deluxe, Wilco ile artık Türkiye’de…

Özellikleri
• Maliyetlerin azaltır
• 150-250'ye kadar yıkamaya dayanıklı mop bezleri
• Çevreyi korur
• Hijyenik çalışma sağlar
• Doğru ve hesaplı dozajda çalışır
• Hemen kullanıma hazır aparat ve mop bezlerine sahiptir
• Tüm temizlik araç ve gereçleri ortadan kaldırarak kontrollü kimya, su ve insani çevreyi koruyarak, zahmetsiz hijyenik ve ekonomik bir temizlik hizmeti sağlar.

http://www.turizmdunyasi.com.tr/arsiv/yazi/155-wilco-group-otel-ve-restoran-ihtiyaclarina-cevap-veren-urunler-sunuyor

23

Kasım

Çocuklarınıza okul seçerken dikkat edin

Çocuklarımıza değer veriyoruz ve elimizdeki imkanlar doğrultusunda onların eğitimlerine ciddi yatırımlar yapıyoruz.

Yatırım derken ne yapıyoruz mesela?

Eğer maddi gücümüz elverişliyse çocuklarımızı özel okullara yolluyoruz.

Neden?

Daha iyi ve daha konforlu bir eğitim alsınlar diye.

Yaşam kalitesi daha yüksek bir ortamda eğitim görsünler diye.

Peki okulları seçerken neye göre karar veriyoruz?

Eminim bu konuda herkesin kafasında farklı farklı filtreler vardır.

Peki soruyorum; bu filtreler arasında TEMİZLİK var mı?

Çocuklarınızı yollayacağınız okul nasıl bir temizlik yapıyor?

Öyle ya çocuklarınız günün önemli bir kısmını okulda geçiriyor. Ve Onlarca yüzlerce diğer öğrenciyle aynı ortamı paylaşıyorlar. Aynı kapı koluna dokunuyor, aynı gereçleri kullanıyorlar. Birbirleriyle yakın temas halindeler.

Bu ne demek? Şu demek: Okullar, bulaşıcı hastalık açısından en büyük risk taşıyan mekanlar. Çocuğunuzun mevsimsel bir hastalığı okuldan kapması demek, diğer ev halkına ve diğer arkadaşlarına da bu hastalığı kolayca bulaştırması demek.

O halde ne yapmak gerek? Çocuğumuzu yazdırdığımız okulun temizlik konusundaki standarlarını öğrenmemiz gerek.

Eminim herkes temizliği sıradan bir uygulama gibi görüyor ve okul temizliği üzerinde pek durmuyor. Oysa çocuklarınızın eğitimi kadar sağlığı da önemli; hatta daha da önemli. Ve inanın bana dünyadaki ileri standarlara uygun temizlik yapıldığında, çocuklarınızın sağlığı da korunmuş oluyor. Uluslararası temizlik standardı demek daha sağlıklı eğitim atmosferi demek.

Peki nedir bu standart, Türkiye’de bu konuda neler yapılıyor ya da yapılmıyor?

Biz Wilco Group olarak bünyemizde bir AR-GE departmanı kurduk ve konuda özellikle Amerika’da neler yapıldığını araştırıyoruz. Bu araştırmalarımız sonucunda GREEN CLEANING yani YEŞİL TEMİZLİK denilen bir uygulama geliştirdik.

Çocuklarımızın sağlığı için geliştirdiğimiz bu uygulamayı başlangıçta özel okullara sunacağız. Dileğimiz, 2015-2016 Eğtim Öğretim yılına, okullarımızın bu standardı yakalayarak girmesi.

Bu uygulama 2 ana segmentten oluşuyor.

  • 1. Segmentte, kullanılan temizlik malzemeleri ve araçlarının niteliği var .

Burada Temizlik maddelerinin Green Cleaning'e uygun olarak seçilen kimyasal maddeler olması çok önemli. Bu anlamda piyasada satılan pek çok ürün var ancak bunlar arasında güvenilir olanları seçmek çok önemli. Bu da ayrı bir deneyim ve bir ön araştırma gerektiriyor. Bizim ekibimiz bu konuda ciddi bir çalışma yürüttü ve uluslararası kurumlar tarafından tescil edilmiş en iyi ürünleri seçti.

Sıradan kimyasallar, hem havaya karışarak hem de dokunma yoluyla vücuda taşınarak çocuklarınızın sağlığını tehdit edebilir. Astımdan kansere pek çok hastalığı tetikleyebilir. Bu nedenle Green Cleaning ürünleri çok önemli.

Bunun yanı sıra Kullanılan Temizlik araçları da çok önemli. Bezin cinsinden kovasına ve kullanılan suya kadar.

2.si segmentte ise temizliğin Teknik yönü var .

Burası oldukça komplike ama basit bir örnek vererek meseleye yakınlığınızı kolaylaştırayım.

Örneğin okul tuvaletlerini temizlediğiniz paspasla sınıfların temizlenmemesi gerekir. Farklı kullanım alanlarında farklı temizlik araçları kullanılmalı. Öteki türlü bir taraftan aldığınız mikrobu diğer tarafa aktarmış olursunuz.

Bunun dışında olayın daha pek çok detayı ve boyutu var. Şimdilik daha fazla uzatmayayım ve onları da bir başka yazıya saklayayım.

Bir sonraki yazıda dezenfekte etmek, sterilize etmek ve temizlik yapmak arasındaki farklara değineceğim.

Hepinize güzel bir hafta diliyorum.

Kaynak: http://vivahiba.com/article/show/cocuklariniza-okul-secerken-buna-dikkat-edin/

23

Kasım

Wilco ve Alman Temizlik Devi Arcora'nın işbirliği, Avrupa Bülteni'nde...

Wilco Group, Alman Temizlik Devi Arcora ile önemli bir işbirliğine gitti

 
Bu işbirliği çerçevesinde, Arcora'nın Türkiye ve Kuzey Kıbrıs distribütörlüğünü Wilco yapacak.

Arcora, 1992 yılında, Sami Memili tarafından Almanya'da kurulan ve bugün temizlik malzemeleri ile ekipmanlarının üretim, satış ve danışmanlığını yapan global bir şirket.

Amerika, Almanya ve Avrupa pazarında alanında bir numara olarak anılan Arcora, en iyilere hizmet veriyor ve tabii ki en iyilerle çalışıyor. Bu yüzden Wilco'yu tercih etti.

WILCO GROUP Genel Müdürü Mehmet Avcı’nın Almanya’nın Münih merkezli uluslararası firması Arcora ile yaptığı dev anlaşma çerçevesinde Türkiye’de temizlik hizmetleri,ekipman servisi ve tedariği ayrı bir ivme kazanacak gibi..

Münih’te gerçekleşen anlaşma çerçevesinde Arcora Group CEO’su Sami Memili ile Wilco Group Genel Müdürü Mehmet Avcı , büyütülen hedeflerden duyulan memnuniyetlerini gizleyemedi..

Hasan Yitgin - Münih

Kaynak : http://www.avrupabulteni.com/arcoranin-turkiye-distributoru-wilco-oldu-246820h.htm