İETT otobüsleri nasıl dezenfekte ediliyor?

23

Kasım

İETT otobüsleri nasıl dezenfekte ediliyor?

Wilco Group Genel Müdürü Mehmet Avcı'nın Vivahiba'daki yazısı...


"Toplu Taşım araçlarının doğru temizliği, halk sağlığı açısından çok önemli. Özellikle İstanbul gibi büyük metropollerde bu durum daha da elzem bir hal alıyor. İETT otobüslerinin yoğun kullanımı, bu otobüslerin en iyi şekilde temizlenmesi ihtiyacını da beraberinde getiriyor.

Peki bu nasıl olacak? Sıradan bir temizlikle İETT otobüslerinde hijyen sağlanabilir mi? 

Tabii ki sağlanamaz. İşte tam da bu noktada Wilco Group 'un deneyimi devreye giriyor. Wilco, en ileri hijyen teknolojilerini Türkiye Temizlik sektörüne kazandırarak, halk sağlığı konusunda gösterdiği özeni de ortaya koyuyor. Bu anlamda İETT ile işbirliğine giderek bu deneyimini ve titizliğini İETT'nin deneyimi ve titizliğiyle birleştirmeye çalışıyor.

Bugün Wilco Group, İstanbul'da tam 3 bin İETT otobüsünün iç ve dış temizliğinden sorumlu. 
Bu temizlik öyle sıradan ya da geleneksel yöntemlerle yapılmıyor. Wilco'nun özel eğitimli personeliyle ve en son hijyen teknolojileri kullanılarak yapılıyor. Üstelik bu konuda, insan sağlığına zarar vermeyen maddelerin kullanımına dikkat ediliyor. 

Fazla söze gerek yok. Size, Akşam Gazetesi'nde konuyla ilgili çıkan bir haberi aynen aktarmak istiyorum. 
Buyrun:

İETT GENEL MÜDÜRÜ BARAÇLI, OTOBÜS VE METROBÜSLERİN, HAFTADA BİR KANSEROJEN VE GENLERE ZARAR VERMEYEN RUHSATLI İLAÇLARLA TEMIZLENDİĞİNİ AÇIKLADI.

Grip salgınında toplu taşıma araçlarının temizlenmesi özel önem arz ederken, İstanbul’da her gün milyonlarca yolcuya hizmet veren otobüs ve metrobüslerin, haftada bir ilaçla dezenfekte edildiği belirtildi. 

İETT'den yapılan açıklamada, her gün otobüslerin tüm iç yüzeylerinin, tavanın, koltukların, cam, reklam panoları, yolcu tutamak ve tutamak borularıyla kapıların ve araçtaki tüm metal yüzeylerin parfümlü ve hijyenik temizlik malzemeleriyle temizlendiği anlatıldı. 

Açıklamada, "Bu işlemlere ek haftada bir detaylı dezenfeksiyon işlemine tabi tutulan otobüsler, ayrıca mekanik bakım öncesi ve sonrasında da temizleniyor. Kullanılan temizlik maddeleri uygulanan yüzeye uygun şekilde seçiliyor.

ZARARSIZ İLAÇ KULLANILIYOR 

Otobüslerin bağlı bulunduğu garajlarda gece geç saatlerde uygulanan temizlik ve dezenfekte işlemleri sayesinde araçlar, her türlü mikrop ve zararlı organizmalara karşı güvenli hale getiriliyor" denildi. 

Açıklamada İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı’nın konuya ilişkin şu sözlerine de yer verildi:

"İlaçlamayı uluslararası kalite belgeli ve Sağlık Bakanlığı ruhsatlı korozif, kanserojen ve genlere zarar vermeyen, cildi ve gözleri tahrip etmeyen maddelerle yapıyoruz. Özel giysisi, maskesi, gözlüğü ve eldiveni bulunan çalışanımız, püskürtme cihazıyla yolcu tutamak ve tutamak boruları, koltuk ve kapı tutma yerleri gibi temasın yoğun olduğu yerleri ilaçlıyor.

Kaynak: http://vivahiba.com/article/show/iett-otobusleri-nasil-dezenfekte-ediliyor/